Zlatans och Helenas nya drag i konflikten på Östermalm

Zlatans och Helenas nya drag i konflikten på Östermalm
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f8bd92c4-9c3d-4e08-8824-2154cd21f6d9?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=564d2ead598a942fdc10c59bbd48336154d54baa

Publicerad 17.01

Rättegång väntar gällande den redan pågående konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och en av hans hyresgäster.

Men nu har han tillsammans med sitt ombud anmält motparten till hyresnämnden för att säga upp denne, rapporterar Hem och Hyra.

Under 2022 valde fotbollsstjärnan att ihop med frun Helena Seger att investera i en hyresfastighet på Östermalm. Detta i en affär värd 130 miljoner kronor.

Men affären har varit långt ifrån smärtfri för Ibrahimovic så här långt, bland annat då en konflikt med en av hyresgästerna blossat upp de senaste månaderna. För när den före detta landslagsspelaren försökt hitta lösningar för att tömma lägenheterna har en hyresgäst vägrat.

I dagsläget pågår en tvist i tingsrätten som ska avgöras i en rättegång i oktober, men vid sidan av den har nu Ibrahimovic med hjälp av sitt ombud försökt säga upp hyresgästen med hjälp av hyresnämnden, enligt Hem och Hyra.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.

I den nya anmälan har nya argument lagts fram för att få till en uppsägning. Ibrahimovic menar att det inte rör sig om en lägenhet avsedd för boende utan en lokal som han vill göra om till kontor, samt att det ska ha varit tydligt att det bara handlade om ett tillfälligt hyresavtal.

Zlatan Ibrahimovics ombud: Borde förstått

Där förtydligas också enligt anmälarna att hyresgästen erbjudits möjligheter att flytta till en rad olika lägenheter runt Stockholm. Däribland i Årsta, Bromma och Kungsholmen. I anmälan till Hyresnämden menar värden att gästen ”borde förstått att han bara hyrde lägenheten tillfälligt”, enligt Hem och hyra.

Hyresgästen anser inte att boendena är likvärdiga med det nuvarande och en av dem ska inte ha haft godkänd ventilation.

Ombudet som företräder hyresgästen motsätter sig också hyresvärdens påståenden om att det bara handlar om pengar, utan att denne riskerar hemlöshet.

Den redan pågående förhandlingen rör faktumet att hyresgästen ansåg sig ha betalat ockerhyra och stämt Ibrahimovic med kravet att få bo kvar i sin lägenhet med samma rättighet som en förstahandshyresgäst.