Mikkel Rygaard öppnar för att stanna i Häcken

Mikkel Rygaard öppnar för att stanna i Häcken
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/b159c8e1-a50a-4c27-a765-ca095c24b5e9?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=deaa2409323291ddd927c043b57e8e4b1d4a493b

Publicerad 20.43

GÖTEBORG. Först sänkte han AIK.

Sen gav Mikkel Rygaard, 33, ett positivt besked till Häcken-supportrarna.

– Skulle det komma ett helt sjukt erbjudande utifrån så är det klart att jag vill kolla på det. Men jag tror att alla vet hur glad jag är över att vara här, säger mittfältaren.

Kontraktet går ut till vintern, och den danske mittfältaren har inte varit lika briljant i vår som under sina första två säsonger i Hisingsklubben. Det har gjort att några kontraktsförhandlingar inte inletts utöver ett kort snack.

Men mot AIK visade han att kvaliteterna finns där, med ett mål och en assist, och stort spel i övrigt. Och då är Häcken sugna på en förlängning. Till Sportbladet säger sportchefen Martin Ericsson att parterna ska sätta sig ner efter uppehållet och diskutera ett längre kontrakt. 

Det uppskattas av Rygaard.

– Jag tror att alla vet hur glad jag är över att vara här. Jag har varit med om bra tider här och är så klart öppen för att prata med Martin och se om vi kan hitta en lösning. 

Med ett kontrakt som är på väg att gå ut kan 33-åringen redan om en månad skriva på en annan klubb för nästa säsong.

Häcken firar.

Har du några andra alternativ?

– Nej, jag har inga alternativ nu, men vi får se. Jag gillar Häcken, men skulle det komma ett helt sjukt erbjudande så är det klart att jag vill kolla på det.

Vad betyder ett ”helt sjukt erbjudande”?

– Det skulle vara ett ställe med ännu mer publik, en större liga kanske. Något sånt. Det är så klart intressant. 

Häcken avslutade vårsäsongen på bästa sätt, vilket fick lagkaptenen Simon Gustafson att vara väldigt positiv. 4-1 mot AIK var betydligt bättre än vad de gulsvarta visat upp på sistone och han hyllade lagets inställning som var den bästa den här säsongen.

– Det ger oss förutsättningar för andra delar av spelet, det tekniska och taktiska, när vi verkligen är där. När vi är på så kommer det verkligen fram. Sätter vi tar oss an matchen och faktiskt levererar under 90 minuter är betydligt viktigare än resultatet. 

Mikkel Rygaard

Han var mindre imponerad av AIK.

– De gjorde precis tvärtom. Jag tycker inte att de var påkopplade, de var inte där riktigt. Då är det svårt att göra en bra match. Jag tycker att de var ihåliga och energilösa. 

Hur gör ni för att behålla den här inställningen och fokuset även efter uppehållet?

– För mig är första steget medvetandet om det. Sen finns extremt många strategier, självhjälps-böcker höll jag på att säga. Men framför allt ska det finns en samhörighet och passion kring det vi håller på med. Och en kravställan. Det är precis så här vi ska vara som vi är i dag. Det är bra att vi har skapat oss ett exempel som vi kan peka på. 

AIK-spelarna efter förlusten mot Häcken