Pontus Jansson: ”Vill från botten av mitt hjärta be om ursäkt”

Pontus Jansson: ”Vill från botten av mitt hjärta be om ursäkt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/fdeb503d-fa75-4764-a00b-c1d1e7fa1c34?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=dd070ac858cec1ac59573a9fdcf1bf09bbe85871

Uppdaterad 20.41 | Publicerad 20.33

Malmö FF:s Pontus Jansson utreds internt av klubben efter att ha omnämnts i en förundersökning kopplat till ett våldsamt upplopp.

Nu talar han ut i ett inlägg på Instagram.

”Jag vill från botten av mitt hjärta be om ursäkt”, skriver han.

Följ ämnen

Pontus Jansson har utretts av klubben och stod över lördagens 2–2 match mot BP.

I sitt inlägg på Instagram skriver han att han blev ”väldigt överraskad” av uppgiften att han figurerar i en förundersökning. Detta då han inte har blivit delgiven någon misstänkte eller ens förhörd som vittne, skriver han.

Gick med för två år sedan

I förundersökningen syns hur mittbacken har tät kontakt med personer i en av MFF:s våldsamma supporterfraktioner.

Chattkonversationerna ska ha upptäckts när polisen i höstas grep flera personer efter en omskriven sammandrabbning vid Fridhemsplan i centrala Stockholm.

Jansson skriver att han gick med i chattgruppen när han spelade i England 2022.

Malmö FF var inne i en tung sportslig period och jag – precis som nu – kände att dialog var vägen framåt. Mitt syfte att gå med i chattgruppen var att hjälpa Malmö FF att få stöd i motgången genom en fortsatt positiv supporterkultur”, skriver han.

”Borde ha lämnat tidigare”

Han har nu lämnat gruppen.

”Med det sagt så har det inom ramen för den här chattgruppen av andra använts en jargong som jag inte står bakom och tar starkt avstånd ifrån. Jag har lämnat gruppen men borde ha lämnat gruppen långt tidigare. Jag vill från botten av mitt hjärta be om ursäkt. Det smärtar mig om någon tagit illa vid sig, det har aldrig varit min avsikt att någon skulle känna sig illa till mods.”

En källa säger till Sportbladet att Pontus Jansson ska ha uppgett för supportrar var Elfsborg skulle bo under förra årets guldmatch.

”Jag har också tagit del av vissa uppgifter som förekommit i media där det påstås att jag har bidragit med information. Det stämmer helt enkelt inte, jag har inte bidragit med sådan information som påstås”.

Pontus Jansson.