Rejäla sågningen i paus: ”Pinsamt – jag skäms”

Rejäla sågningen i paus: ”Pinsamt – jag skäms”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/6c8633c2-fef0-48d6-85f4-25a94fb6e3c6?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=c8f4e9b763636ce11ce9261654a23e30d62f8dbe

Publicerad 17.16

Örgryte ledde med 2–0 i paus hemma mot Gefle efter en straff och ett drömmål.

Gästernas tränare Mikael Bengtsson var inte direkt nöjd.

– Jag tycker att det är pinsamt, säger han i Max sändning.

Gefle hade ingen vidare första halvlek borta mot Örgryte.

Inom loppet av tre minuter hade Örgryte gått från 0–0 till 2–0. Detta efter ett straffmål av Jonathan Azulay följt av en praktträff signerad Edi Sylisufaj.

24-åringen fick bollen långt utanför straffområdet, tog emot den och smällde upp den i krysset.

– Det är inte första gången jag gör så, jag har gjort det många gånger. Det är bara att klippa till och den satt perfekt, säger Sylisufaj till Max.

Mikael Bengtsson.

Plockade fram sågen

Gefle gick ut till andra halvlek i en rejäl uppförsbacke – och tränaren Mikael Bengtsson höll inte direkt igen när han beskrev lagets insats i första.

– Den (uppförsbacken) är så jävla brant som den kan bli. Jag tycker att det är pinsamt, jag skäms att våra sponsorer och supportrar får se oss uppträda på det sättet. Jag är otroligt, otroligt besviken på hur vi uppträder. Det känns som att vi är här för att göra något annat än att tävla, säger han och fortsätter:

Öis lämnar jumboplatsen.

”Förväntar mig skillnad”

– Taktiskt, vad de ska göra och vad vi vill göra är 100 procent klockren. Men vi utför det inte och är inte tillräckligt motiverade. Jag har förmodligen inte motiverat dem tillräckligt hårt. Vi får hoppas, jag har gett dem en chans till andra halvlek att förbättra det. Jag förväntar mig en stor skillnad från vår sida.

Men det blev ingen vidare uppryckning för Gefle.

Örgryte gjorde ytterligare ett mål, vann med 3–0 – och bröt en tre matcher lång förlustsvit. Därmed lyfter Göteborgslaget från jumboplatsen. Där huserar numer Gif Sundsvall som förlorade mot Helsingborg med 1–3.