Malmöspelarnas stöd till Pontus Jansson

Malmöspelarnas stöd till Pontus Jansson
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/2a0c1cb5-646d-4acd-80ae-d63c2af2df6f?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=78af79529646c1996d18c1457e41ccb7247e7dfc

Uppdaterad 18.39 | Publicerad 18.30

Malmö FF saknade Pontus Jansson när det blev poängtapp mot BP.

Spelarna har snackat med sin kapten.

– Självklart finns vi där och stöttar i den här situationen, säger Isaac Kiese Thelin.

Följ ämnen

Det har varit ett par turbulenta dagar för Malmö FF sedan nyheten uppdagades att Pontus Jansson omnämnts i en förundersökning kopplat till ett våldsamt upplopp. MFF meddelade att man i samråd med spelaren valt att han inte skulle spela mot BP.

Inför matchen ville spelarna inte prata om situationen som uppstått. Efteråt 2–2-matchen var det några mer ord från lagkamraterna.

– Jag tycker att vi är väldigt duktiga inom laget att hålla fokus oavsett vad det är för yttre eller inre faktorer som påverkar oss. Jag tror inte att det är därför vi förlorar matchen idag, säger Sebastian Nanasi.

”En stark trupp utanför”

Isaac Kiese Thelin inledde målskyttet i kryssmatchen. Han menar att uppståndelsen som varit inför matchen inte påverkat laget.

– Det händer ofta mycket runt vår klubb, det är en storklubb. Det är inget nytt att det händer grejer. Vi försöker bara ha fokus på det vi kan påverka.

Anfallaren berättar att de har haft kontakt med Jansson, som burit kaptensbindeln under säsongen när Anders Christiansen inte startat.

– Självklart finns vi där och stöttar i den här situationen. Vi är ett lag på planen men också en stark trupp utanför. Så klart vi har kontakt med honom. Vi har varit med om mycket olika saker. Men vi kommer alltid ihop som grupp. Vi är starka där.

Malmö FF.