Supportrar snuvade på Champions League-resa

Supportrar snuvade på Champions League-resa
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/3d90625e-0b8b-478c-8225-a070a2a23b8a?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=6e73ed981488cee3bbff56b6587df53b2cf177a1

Publicerad 17.45

Flyg- och matchbiljetter för för närmare 3,1 miljoner har gått till spillo inför Champions League-finalen.

Anledningen? Ett stort antal Real Madrid-supportrar kom aldrig i väg till London, enligt spanska medier.

Jag känner mig lurad”, skriver krönikören Augustine Martin.

Säkerhetsarbetet inför Champions League-finalen på Wembley i London i kväll, allt för att myndigheterna vill undvika kaos likt det vid EM-finalen 2021. Bland annat har närmare 70 miljoner kronor investerats i tekniska säkerhetsdetaljer.

Men det spelar ingen roll för mer än 250 Real Madrid-supportrar den här junikvällen. Anledningen? De kom aldrig i väg till London, rapporterar AS.

Under lördagsmorgonen skulle ett plan från Madrid, med Englands huvudstad som mål, lyft och som supportrarna skulle ha åkt med. Men det kom aldrig i väg.

Supportrarna ska ha betalat 1095 euro, motsvarande 12 600 kronor, för resan men resebolaget kom aldrig med någon alternativ lösning. Men enligt Marcas uppgifter ska supportrar även drabbats av försäljning av falska flygbiljetter.

”Känner mig lurad”

AS-krönikören Augustine Martin var en av personerna som skulle ha gjort resan till matchen med det inställda flyget, samtidigt som endast 15-talet personer ska ha lyckats hitta andra lösningar för att se matchen på plats.

Jag känner mig lurad. Det som skulle bli en underbar fotbollsdag med vänner, med en resa till London emellan för att se Champions League-finalen mellan Real Madrid och Borussia, blev inte så lysande”, skriver Martin.

Han skriver att de drabbade fått samtal mitt i natten, bara ett par timmar efter midnatt, om vad som var på väg att hända. Förklaringen var att planet i fråga var trasigt och meddelanden om det inträffade skickades ut mellan 01.30 och 04.30 på morgonen.

Men nu agerar Real Madrid.

Flera av de drabbade har bjudits in av klubben för att se Champions League-finalen på Santiago Bernabéu i klubbens VIP-loger på arenan.

Real Madrid i träning inför finalen