Cornelius räddade MFF från chockförlust

Cornelius räddade MFF från chockförlust
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/3fa9f328-d638-4b88-9c20-01fa73116da7?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=cf3080157519c478ba88ec418d20680230d20f82

Uppdaterad 17.11 | Publicerad 16.56

Malmö FF var på väg mot första förlusten någonsin mot BP i allsvenskan.

Då klev Derek Cornelius fram i 96:e minuten – och räddade en poäng till MFF.

– Det är så mycket som är ovärdigt för vad jag tycker vi ska stå för i andra halvlek, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Följ ämnen

Det har varit ett par turbulenta dagar för Malmö FF sedan nyheten om att Pontus Jansson omnämnts i en förundersökning kopplat till ett våldsamt upplopp kom. Mittbacken spelade inte dagens match på Grimsta – som MFF började starkt.

Hörnan var precis från Gabriel Busanello när Isaac Kiese Thelin nickade in 1–0 för gästande Malmö i 22:a minuten.

Glädjen var dock kortvarig. Väldigt kortvarig.

En och en halv minut senare hade BP:s spjutspets Nikola Vasic kvitterat med sitt sjunde mål för säsongen.

Målet var det 50 000:e i allsvenskans historia.

Torbjörn Heggem gjorde eftermiddagen ännu mörkare för Malmö när han nickade in ledningsmålet för BP på en frispark i 66:e minuten.

”Hade inte ens fungerat i ett kval till DM i Blekinge”

Precis innan målet bytte MFF ut Sebastian Nanasi, i vad som kan varit hans sista framträdande i himmelsblått. In kom i stället Sebastian Jörgensen (och Oliver Berg). Gästerna tryckte på och hade en boll på mållinjen.

Det såg ut att bli Malmös första nederlag på 16 matcher mot BP i allsvenskan (BP debuterade i serien 2007). Men kanadensaren Cornelius ville annat och nickade in 2–2 i 96:e minuten.

Henrik Rydström var inte alls nöjd med insatsen i andra halvlek.

– Det är bra att vi kvitterar, men det är så mycket som är ovärdigt vad jag tycker vi ska stå för i andra halvlek. Vi ger bort initiativet, hur vi försvarar i vissa situationer och ger bort mål. Jag brukar få skit från andra, vi vill inte jämför oss med andra lag i Sverige… vi tänker hur det här skulle fungera i en kvalmatch i Europa. Det här skulle fan inte fungera i ett kval till DM i Blekinge. Det är så jävla tråkigt att vi går på ledighet med en sån här insats, säger han till Max.

Han pekar på vad han var mest besviken med.

– Nonchalansen, hybrisen, för många tror att vi kan spela otroligt långsam fotboll och “jag behöver nog inte springa så mycket”. När vi släpper in 2–1 slutar vi följa en matchplan. Då börjar vi stressa och det ska skickas inlägg från fan och hans moster, från alla delar av planen.

Malmö leder nu allsvenskan med sju poäng till Djurgården, som har spelat två matcher mindre.