I Elfsborgtränaren Jimmy Thelins avskedsmatch vann Blåvitt med 1–0.

Följ ämnen

Efter storförlusten borta mot AIK senast hade IFK Göteborg siktet inställt på tre poäng hemma på Gamla Ullevi.

Det var precis vad det blev.

– Det här behövde vi. Fantastiskt skönt att göra en sån här match på hemmaplan inför de här. Det är gåshud, säger Gustav Svensson i Max sändning.

För seger krävdes endast ett mål. Efter lite flipperspel i straffområdet letade sig bollen fram till Gustaf Norlin som satte 1–0 i den 34:e minuten.

Åskoväder avbröt

Samtidigt i Göteborg hopade sig ett åskoväder över staden och matchen avbröts under en kortare stund tidigt i andra halvlek. När spelet drog igång blixtrade det inte alltför mycket om hemmalaget som fick rikta in sig på en hel del försvarsspel.

För Elfsborg tryckte på mot Blåvitts straffområde, men utan att hitta rätt. I stället lämnade Boråslaget planen med noll poäng och tränaren Jimmy Thelin fick avsluta sin sejour i klubben med förlust.

Han lämnar nu för skotska Aberdeen.

15-åringen inbytt

I slutskedet av matchen blev 15-årige Benjamin Brantlind, som fyller 16 år i augusti, inbytt och fick göra allsvensk debut.

Talangen är dock inte yngst någonsin i allsvenskan. Det rekordet har Nicklas Bärkroth som var 15 år och 230 dagar när han debuterade för just Blåvitt 2007. Brantlind hamnar i stället på tredje plats på listan med 15 år och 291 dagar.

– Coolt gjort av Askou (Jens, tränare) att kasta in Brantlind i detta läge, säger Max expert Anders Andersson i sändningen.