Erlend Lesund lägger av – 29 år gammal

Erlend Lesund lägger av – 29 år gammal
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e88821d7-6922-4032-97aa-07d44fb1b8d7?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=ae1fe501be1b6736ec59f6203b058378a5ab2352

Publicerad 11.43

Röglebäcken Erlend Lesund lägger av.

Ryggen sätter stopp för 29-åringen.

– Man hade säkert kunnat fortsätta pusha det ännu längre, men då vet man inte hur kroppen hade slutat senare i livet, säger han.

Följ ämnen

Den norske landslagsmannen Erlend Lesund har spelat flertalet VM och ett OS. Nu är karriären över, efter fem år i Rögle.

Säsongen som varit kunde han bara spela tre matcher.

– Det är såklart inte ett roligt beslut att ta. Det är ett beslut som växer fram över tid, många samtal med folk som är experter och kan olika saker. Min familj och jag själv kommer fram till olika saker och då slutade det med det här, säger han till Sportbladet.

Har experterna avrått dig att från att spela vidare?

– Ja, rekommendation var att inte fortsätta. Man hade säkert kunnat fortsätta pusha det ännu längre, men då vet man inte hur kroppen hade slutat senare i livet. Så det är ingen som vill stå i en sån situation i livet, så det var det folk sa till mig att nog är nog.

Erlend Lesund.

”Från väldigt bra till dåliga veckor”

Problemet de senaste åren har varit ryggen. Det viktiga nu är vardagen.

– Det är en rygg som inte fungerar på elitnivå, den har tagit stryk och orkar inte med mer. Nu försöker jag bara få en normal vardag, vara pappa och man till min fru. Så det är fokus.

Hur är det med ryggen nu?

– Jag går från väldigt bra veckor till några dåliga veckor och bakslag till och från. I det stora hela hjälper det mig att inte spela hockey. Då har jag fler bra än dåliga veckor, det är positivt för mig och ger svar på att det var rätt beslut att ta. Men jag hoppas det kan ge lite lugn och ro för kroppen och att jag framöver kommer ha mindre problem.

Vänner för livet: ”Väldigt roligt”

29-åringen tar med sig många erfarenheter från spelarkarriären, inte minst från tiden i Rögle där han var assisterande kapten i flera år.

– Jag har väldigt många fina minnen, en väldigt fin tid i Rögle som står ut mest och har skapat mig vänner för livet och minnen för livet. Jag står med en bra grund här i stan med bra stöd. Sen har jag ett väldigt fint minne från SHL-avancemang med Mora. Alla ställen har gett mig mycket och saker jag tar med mig.

Han kliver direkt in som utvecklingsansvarig för Rögle akademi- och juniorsida.

– Det känns väldigt roligt, utmanande och jag är redo att gå vidare i livet och ta mig an nästa del. Jag är tacksam och glad över att de litar på att jag kan bidra med något. Det känns som en bra omställning från att vara hockeyspelare och bidra till nästa generation.