Rolfö om mäktiga CL-firandet: ”Det känns otroligt”

Rolfö om mäktiga CL-firandet: ”Det känns otroligt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/d6346b39-004a-4012-9c7a-74d23024785c?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=45330aa29e2d79b54157504d70ad2a1f571f8b73

Publicerad 07.59

DUBLIN. Efter två finalförluster har Fridolina Rolfö nu vunnit Champions League två år i rad.

Och det har firats ordentligt.

– Man svävar på moln, säger en hes Rolfö. 

Det var i lördags som Barcelona besegrade Champions League-spöket Lyon i Bilbao. Nu befinner Fridolina Rolfö sig i Dublin för viktiga EM-kvalmatcher men hon svävar fortfarande på moln. 

– Det känns otroligt. Herregud, det har varit fantastiska dagar både under matchen och efter matchen. 

Vad skulle du sätta för ord på de senaste dagarna och det du har varit med om?

– Det är mycket att ta in. Herregud, man upplever så mycket. Det var en otrolig match, en väldigt härlig inramning på plats och att få spela i Spanien i en sån final. Det var mäktigt.

Firade rejält

Och det har satt sina spår. För det är en hes Fridolina Rolfö som möter svensk media. 

Minnena är fortfarande färska, intrycken har inte hunnit bearbetas ordentligt. 

– Jag tror fortfarande inte riktigt att man har smält allt som hände. Men jag är jätteglad över allt vi fick uppleva den dagen.

Firandet fortsatte från San Mames stadion i Bilbao och hem till Barcelona. Det delades med såväl fans som nära och kära. 

– Det är svårt att sätta ord på det. Det är en av de bättre dagarna i livet. 

Och de hade mycket att fira. För Barcelona har inte bara vunnit Champions League. I år tog de hem kvadrupeln och klev ut på torget i den spanska metropolen med sina fyra pokaler. 

– Att få komma hem med allting i år, det är något speciellt med det. Vi tränar så otroligt hårt och vill så mycket med det här laget och att sen i slutändan få stå där och ha vunnit allt man kan vinna. Det är… Det är mäktigt.

Fick medaljer i påse

Något som inte var lika mäktigt var medaljutdelningen när de vunnit spanska cupen. Salma Parallello undrade om det var ett skämt när de fick plocka upp sina medaljer ur en påse. 

– Det var på samma sätt förra året men såklart så blir man ju överraskad. Det är inte det vanliga sättet att ta emot en medalj på, säger Rolfö till Sportbladet. 

Den svenska stjärnan startade i helgens CL-final men blev utbytt eftersom hon har haft problem med ryggen. 

– Det har varit lite upp och ner. Jag behöver ta hand om den och vara försiktig. 

Hon tror dock inte att EM-kvalet ska vara i fara. Sverige, som har en poäng efter två spelade matcher, möter Irland på Aviva Stadium i Dublin på fredag.