AIK-stjärnorna tagna efter bilderna på Kristoffer Olsson

https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/08933370-f4db-432a-bfb5-43466ff581e7?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=ccb1c00a8ec60cbd343b18ea1e3181836d9c3653

Publicerad 12.54

Kristoffer Olsson kunde var med och fira Midtjyllands ligatitel i söndags.

För de förra lagkamraterna i AIK var det känslosamt att se bilderna på Olsson.

– Man får gåshud och rysningar, säger Anton Salétros.

Följ ämnen

För första gången sedan Kristoffer Olsson föll ihop i sitt hem den 20 februari var mittfältaren på plats när Midtjylland firade sin ligatitel under söndagen.

Olsson vårdades i respiration i flera veckor efter blodproppar i hjärnan och uppdateringarna om 28-åringens status har varit få. De fina bilderna från firandet gladde många inte minst de förra lagkamraterna.

– Att få se honom så det är helt fantastiskt, jag vet inte vad man ska sätta för ord på det som han har varit med om under den här tiden, säger Kristoffer Nordfeldt.

Har ni haft någon kontakt?

– Jag har skickat lite sms till honom, jag tror att han har uppfattat det stödet som fotbollsvärlden har gett honom. Förhoppningsvis så har det betytt någonting litet. Den styrkan han har visat för att ta sig genom det här, det är helt otroligt, säger Nordfeldt som spelat med Olsson i landslaget.

”Det värmer ens hjärta”

Anton Salétros och Kristoffer Olsson har spelat tillsammans i AIK och är nära vänner. Saletros var på Olssons bröllop och var självklart väldigt glad över bilderna på vännen från Midtjylland firande.

– Jättekul. Det värmer ens hjärta. Man blir påmind att vissa saker betyder otroligt mycket mer än fotboll. Man får gåshud och rysningar. Det var jättekul att se honom glad och att man mår bra. Vi har haft lite sms-kontakt. När man fick det sms:et var det en sten som sjönk. Det var fantastiskt, säger Saletros. 

Hur orolig har du varit?

– I början var det inte alls kul. Man var nere och ledsen och undrade vad som hänt, men skönt att de ordnat sig och att han är på väg tillbaka på riktigt.

Kristoffer Olsson gjorde under måndagen sin första intervju med Sportbladet efter sjukdomen. Läs den här.