Nästan 18 000 åskådare, de allra flesta tjecker skapade en magisk atmosfär i den här semifinalen. Ja, åtminstone när de fick chansen att låta och inte överröstades av två discjockeys från helvetet, som tryckte på knappen på sekunden när det blev ett spelavbrott.

Hur svårt kan det vara att låta en rejält högljudd och festsugen publik få sköta festen?

Det måste vara totalt tröstlöst för alla som vill skapa lite äkta stämning runt en VM-match. Tur att de i alla fall fick sjunga och höras under spelets gång. Vilket de gjorde, kan jag lova.

Nu var det långt ifrån Sverige och Tre Kronors störst problem den här smärtsamma eftermiddagen i Prag.

Tre Kronor fick en drömstart med klarat boxplay, ett tidigt mål och ytterligare ett ledningsmål direkt efter Tjeckien kvitterat till 1–1.

Men det hjälpte inte alls.

Efter halva matchen hade Tre Kronor släppt in fem mål.

Borde bytt målvakt tidigare

Filip Gustavsson hade en blytung match innan han efter fem insläppta mål lämnade över till Samuel Ersson.

Det var så dags då.

Ett byte som givetvis borde ha kommit ett eller två mål tidigare. Det syntes tidigt att det inte var den tidigare så säkra Minnesota-målvaktens match. Det är inget fel med förtroende, men i en VM-semifinal måste man agera mycket snabare.

Men han hade sannerligen också dålig hjälp av ett svenskt lag som tappade det mesta när tjeckerna satte fart. Hemmanationen fick göra mål på de flesta sätt: retur, spelvändning, direkt på tekning, fria i slottet och med hjälp av domaren.

När försvarsspelet för första gången blev rejält testat rasade allt.

Eller luftslott.

Det var riktigt smärtsamt att se.

Inte domarens fel att Tre Kronor förlorade

Tjeckien hade gjort fem mål redan efter 28 minuter Släpper man in fem mål mot Tjeckien under ordinarie tid är det mer eller mindre garanti för förlust.

Släpper man in de fem målen redan innan halva matchen är spelad är det 99 gånger av 100 tack och godnatt.

Klart att det går att lyfta fram den olyckliga studsen på domaren vid 3–2-målet. Eller den fula armbågen i huvudet på Isac Lundström från Jan Rutta som inte ens videogranskades.

I stället gjorde Tjeckien 5–2 strax efter.

Men det var ändå inte där Tre Kronor förlorade matchen, för spelar du en semifinal mot hemmanationen får du räkna med att det inte alltid är rättvist.

Har du inte bättre ordning på ditt egna spel är du också extremt känslig för allt som går emot.

Tre Kronor fick dessutom ett par rätt billiga utvisningar med sig efter den missade på Rutta.

Och under en sådan, sex minuter in i tredje perioden, tappade Joel Eriksson Ek pucken. Lukas Sedlak kontrade in 6–3 och drog definitivt ner mössan över ögonen på det svenska laget.

Det stannade inte där, det hann bli 7–3 också.

Är långt ifrån acceptabelt

På 21 minuter från Tjeckiens kvittering till 1–1 släppte Tre Kronor in fem mål. Man får inte ha en så svag period under en VM-semifinal.

Jag som inför matchen satt och var mest orolig över att Tre Kronor inte hade den offensiva spetsen för at göra tillräckligt med mål för att vinna. I stället blev det en försvarsmässig kollaps. Ett generande debacle.

Och att plocka målvakten vid 3–7… Nej, det var inte mycket som stämde varken på isen eller i båset.

Tre Kronor har seglat fram i en historiskt svag VM-grupp i Ostrava och det är många som har höjts ett varningens finger för att laget har saknat ett riktigt test.

Nu kom det och då var det inte mycket som fungerade. När det blåste upp till storm såg Tre Kronor ut som ett fuskbygge.

Jag fick lite dåliga vibrationer redan i slutet av Finlandsmatchen då finländarna efter Rasmus Dahlins sena ledningsmål fick ta över matchbilden helt och till slut kvittera.

Nu blev det svenska försvarsspelet utmanat över tre perioder och då höll det inte alls.