Glädjebesked för Ellingsen: ”Då är jag tillbaka”

Glädjebesked för Ellingsen: ”Då är jag tillbaka”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e3942a01-61c6-45a6-85c5-ee5637ab2a42?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=faa4c2adddfed4eb4c4879f5d19ffe6d0b5f1d38

Publicerad 19.16

Äntligen kan han träna med laget igen.

AIK:s Martin Ellingsen är överlycklig.

– Det var som ett kosläpp, säger norrmannen och berättar när han hoppas kunna spela match igen.

Följ ämnen

Han är fortfarande inte med fullt ut i alla övningar. Men Martin Ellingsen pustar ändå ut av lättnad.

– Jag känner äntligen att smärtan börja släppa. I dag (Sportbladet talade med Ellingsen i onsdags) kunde jag vara med i träningen.

”Nu kan jag springa igen”

En inflammerad fotsena har stoppat honom från spel i flera månader – smärtan har varit för svår att hantera – men nu börjar den alltså försvinna.

– Smärtan? Det har varit illa. Tänk när du vaknar en morgon och är helt stel och så dröjer det innan du kan gå ordentligt. Så har det varit. Styvt och stelt (i fotsenan). Men nu kan jag gå och springa igen, säger han och fortsätter:

– Nu var det som ett kosläpp att få träna igen. Precis den känslan. Det är otroligt att vara med där ute. Jag vill egentligen delta under hela passet men de håller mig tillbaka lite. Men jag är så glad.

Då kan han spela match igen

Prestigeförvärvet har varit saknat. Ellingsen skulle stå för den defensiva balansen på innermittfältet men har varit ur spel sedan vårens cupspel.

– Frustrerande. Jag var helt ny i klubben och… då är det tungt att inte kunna bidra och hjälpa lagkamraterna. För jag har fått väldigt bra kontakt och verkligen börjat uppskatta killarna, trots att jag varit här så kort tid. Så det är tufft.

Så när kan 29-åringen börja spela igen? Han kommer inte stressa ut i vårens avslutande matcher.

– Det hade varit lite för optimistiskt. Det vore dumt. Men jag siktar in mig på den första allsvenska matchen efter sommaruppehållet. Förhoppningsvis kan vi som lag höja oss under hösten.