Hallam om finska raseriet: ”Förstår”

Hallam om finska raseriet: ”Förstår”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a33cd083-2665-4a26-964b-c4f350f879c0?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=c4804011bce9514b482a57c6d37c0c139e470ef7

Publicerad 19.13

PRAG. Jukka Jalonen var rasande på domarna efter det bittra uttåget i kvartsfinalen.

Nu kommenterar Sam Hallams den finländske förbundskaptenens vrede: 

– Vi är tävlingsmänniskor, vi hatar att förlora, säger Tre Kronors förbundskapten. 

Följ ämnen

Finland försvann ut ur VM-turneringen på grymmast tänkbara sätt. Efter en sen kvittering av Hannes Björninen blev det förlust i övertid, sedan Joel Eriksson Ek styrt Sverige till semifinal. 

Eriksson Eks mål kom i spel fyra mot tre sedan domarna visat ut finländska underbarnet Konsta Helenius. 

En utvisning som Jalonen hade svårt att acceptera. 

– Det är en dålig känsla. Vi gav allt och vi spelade en bra match. Det är inte trevligt att spela tre mot fyra mot Sverige med tanke på spelarna de har. Vi kollade på videon. Klubban slog honom aldrig på handsken, det var felaktigt, säger Jalonen till Sportbladet. Han var även i kontakt med domarbasen efter matchen.

”Förstår hans besvikelse”

När Sam Hallam mötte medierna dagen efter ville de finländska journalisterna veta vad han tyckte om Jukka Jalonens ilska efter det finländska uttåget. 

Hallam tog i vissa delar sin finländska kollega i försvar. 

När det gällde utvisning på Helenius sa Hallam:

– Jag tycker man ska se det i en större bild. Det var många händelser på isen som kunde lett till fler powerplay till oss. Jag tycker det är hockey. Jämför med första VM:et i Tammerfors där finalen avgjordes efter ett omtalat domslut. Finland spelade en bra match mot oss och det slutade i sudden och det var små marginaler.

Sam Hallam.

När Hallam fick frågan om Jalonens reaktion säger han till MTV:s reporter:

– Vi är tävlingsmänniskor. Vi hatar att förlora. Vi försöker alltid hitta en väg att vinna. Vi blir arga och irriterade. Jalonen och hela staben har gjort ett fantastiskt jobb. Jag förstår hans besvikelse. Känslor är en del av spelet.