Publicerad 18.56

LARNACA. 0–0 i premiären mot Slovakien. Nu 2–2 mot Polen.

Två av tre matcher in är läget fortsatt helt öppet för Sverige i gruppspelet i P17-EM.

Allt avgörs nu i den avslutande matchen mot Italien.

Efter 0–0 med mersmak i premiären mot Slovakien så var det ett segersuget, svenskt P17-landslag som gick ut på AEK arena i Larnaca för fredagens match mot Polen.

Och de fick en drömstart.

Med mindre en kvarten spelad så slog Chelsea-vänsterbacken Genesis Antwi till med ett avslut på distans. Via en täckande polsk försvarare in i nät.

Där och då hade det varit Sverige för hela slanten under matchinledningen. Men det krävdes blott en kvalificerad, polsk målchans för att kvitteringen skulle bli ett faktum tio minuter senare.

1–1 stod sig till pausvilan.

Fred Bozicevic satte 2–1-målet.

Bozicevic satte 2–1:an

I den andra halvleken återtog Sverige ledningen. FCK-talangen Neo Jönsson accelererade förbi en polsk back och spelade perfekt in till IFK Värnamo-anfallaren Fred Bozicevic, som påpassligt petade in 2–1.

Men även det målet skulle kvitteras – och även det lite ur tomma intet.

Ett snabbt och påpassligt inkast gav Michael Izunwanne ett läge i den svenska boxen. Ett distinkt avslut senare stod det 2–2 – vilket också blev slutresultat.

Må så vara att Sverige var blott en polsk superräddning från ett 3–2-mål på tilläggstid.

Läget inför avgörandet

Två kryss och två poäng innebär att allt avgörs i den sista omgången, där Sverige möter Italien i Paralimni. Ett Italien som redan har säkrat gruppsegern med två raka segrar.

Sverige går garanterat vidare vid seger. De kan även gå vidare vid ett kryss (till och med potentiellt även vid en förlust), förutsatt att Polen och Slovakien spelar oavgjort i den sista matchen.