Svenska succén – trots bruten hand

Svenska succén – trots bruten hand
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/3f13bcd5-652f-43d1-952b-91daa93fdcea?fit=crop&format=auto&h=460&q=50&tight=true&w=613&s=808fc36b870199f7ac9bce8b4e73658fb5f4e950

Publicerad 17.29

McGregor förhandlar nytt kontrakt.

Vi har en ny svensk MMA-mästare.

Silva och Sonnnen möts i ringen. Knutsson klar för ny UFC-match.

Sveriges starkaste man tar på sig MMA-handskarna.

Välkomna till Fightingsvepet.

Motiverad McGregor siktar in sig på tre matcher i år

Conor ”Notorious” McGregor (22-6) är bokad att möta Michael ”Iron” Chandler (23-8) den 29 juli under UFC 303. Detta blir hans första match sedan 10 juli 2021, då han bröt benet i mötet mot Dustin Poirier. Det var tveksamt om han skulle komma tillbaka, men nu berättar Conor att han vill gå hela tre matcher i år. Han har siktat in sig på juni, september och avsluta året med en match i december.

McGregor har två matcher kvar på sitt kontrakt och förhandlar om ett nytt med UFC. Det återstår att se om vi verkligen får se honom gå tre matcher i år. Nu när första matchen är på ingång ökar så klart nyfikenheten på vilken McGregor som kliver in i buren, en motiverad McGregor vinner mot alla, en nöjd McGregor kan komma att göra sin sista match i karriären nu i juni.

 Conor ”Notorious” McGregor.

Svensk tar hem världsmästartitel i UAE Warriors

Samuel ”Sammon Decker” Bark är den välmeriterade thai-boxaren (55-15-5 thaiboxning) som valde att sadla om till MMA, och han bokstavligen exploderade in på den svenska MMA-scenen då han vann via flygande knä i sin MMA-debut. Därefter gick Bark match nästan varje månad, och det var tydligt att vi bevittnade en ny stjärna på den svenska MMA-himlen.

I lördags tävlade Samuel Bark (10-2 MMA) om titel i UAE Warriors. Trots att han bröt handen i andra ronden besegrade han Ali AlQaisi och kan nu titulera sig regerande mästare i organisationen.

Nu väntar operation för den brutna handen, en boxerfraktur och eventuellt bruten knoge. Bark säger själv att han hoppas vara tillbaka inom 3-4 månader.

Bli inte förvånade om han snart går match i UFC.

Samuel ”Sammon Decker” Bark.

Silva vs Sonnen i boxning

Anderson Silva och Chael Sonnen tillhör en av de största rivaliteterna som skådats genom UFC:s historia. Sonnen var en mästare på att röra om i grytan och skapa känslor hos fansen, inte minst hos de brasilianska fansen då han gång på gång krupit in under skinnet på dem med kränkande påståenden om landet och dess invånare. Allt detta för att komma åt den då dominante mellanviktsmästaren Anderson Silva.

Silva höll mellanviktsdivisionen i ett järngrepp då han försvarade titeln tio gånger. Han gick några matcher i lätt tungvikt mellan dessa försvar men kom aldrig att gå om titeln i viktklassen.

Två gånger möttes Sonnen och Silva i UFC, och i båda matcherna var fansen emotionellt engagerade. Silva vann matcherna och det sista mötet var 7 juli 2012.

Tolv år senare den 15 juli möts de igen, fast denna gång i boxning, vilket ska vara Silvas sista match. Detta kommer vara en uppvisningsmatch. Silva har gått fem boxningsmatcher och har ett record på 3-2. Detta blir Sonnens första boxningsmatch.

Vi får se hur mycket trashtalk det blir inför detta möte. Den senaste tiden har både Silva och Sonnen varit glada då de stått framför varandra, men kan det komma att ändras inför stundande möte?

Chael Sonnen och Anderson Silva.

”Little Thunder” går match i UFC

Josefine ”Little Thunder” Lindgren Knutsson (7-0) och Julia Polastri (12-3) skulle ha möts i mars, men då blev Knutsson tvungen att dra sig ur på grund av ryggskada. Den 15 juni är de bokade att mötas igen. Knutsson kommer från kickboxning där hon hade ett rekord på 27-5 och har sedan sin övergång till MMA radat upp hela sju vinster och ingen förlust. Detta blir hennes andra match i UFC.

Julia Polastri fick sitt UFC- kontrakt då hon besegrade Patricia Alujas i Dana White´s Contender Series förra året och gör nu sin debut med Knutsson på UFC on ESPN 58.

Josefine ”Little Thunder” Lindgren Knutsson.

Sveriges starkaste man går MMA-match

Andreas Ståhlberg blev korad Sveriges starkaste man 2022, nu tar han klivet in i MMA-buren när han möter Aldin Reiz (3-1 amatör) på FCR 20 nästa helg.

Detta är en amatörmatch, vilket innebär lite mer regler och kortare ronder jämfört med proffsmatcher.

Ståhlberg har under en längre tid tränat med FCR-fajtern Andreas Gustafsson och har nu slutfört ett åtta veckors träningsläger inför sin debut.

– Det ska bli kul att se om det överträffar förväntningarna, jag slåss kanske lite annorlunda än vad folk är vana vid att se, säger Ståhlberg till Sportbladet.

Andreas Ståhlberg.