Uppdaterad 18.41 | Publicerad 18.36

Bowen Byram satte klubban mellan benen på Jesse Puljujärvi.

Den 22-årige backen fick matchstraff i slutet av andra perioden.

Följ ämnen

Finland tog en tidig 2–0-ledning i lördagens heta VM-match, men Kanada vände och vann.

Det avgörande målet kom i mitten av tredje perioden när Brandon Hagel satte 4–3.

Matchens hetaste minuter ägde rum i slutet av andra perioden, efter att Jesse Puljujärvi gjort 3–2 för Finland.

Matchstraff

När spelet kom i gång igen efter målet blev Puljujärvi utvisad för roughing – ett bråk som uppstod efter en duell med Bowen Byram. Domarna missade först när Byram tryckte upp klubban mot Puljujärvis känsliga delar, men efter videogranskning fick Byram matchstraff.

– Kan de inte se det där, så tydligt som det var, så byter vi ut

zebrornaSödergren syftar på de svartvitrandiga domarna., säger experten Håkan Södergren i Viaplay.

Bowen Byram trycker upp klubban i skrevet på Jesse Puljujärvi.

Enligt honom var matchstraffet glasklart.

– Det där är bara ”over and out”. Duschen, bussen, hotellet, säger Södergren.

I spel fyra mot fyra efter de dubbla utvisningarna kvitterade Kanadas Owen Power till 3–3, bara minuten efter att Puljujärvi gett Finland ledningen.

Rysare i gruppen

Finlands förlust innebär att laget får svårt att sluta bättre än fyra i VM-grupp A.

Därmed är det stor chans att Finland möter Sverige i kvartsfinal, eftersom Tre Kronor just nu leder grupp B och bara behöver en seger till för att säkra gruppsegern.

Det är inte säkert att Finland går vidare till kvartsfinal, eftersom både Danmark och Österrike jagar fjärdeplatsen i gruppen (se tabellerna nedan).

Om Österrike tar sex poäng på sina två matcher mot Norge och Storbritannien måste Finland ta minst fyra poäng mot Danmark och Schweiz.