Öppnar för att fylla luckan efter Bergvall

Öppnar för att fylla luckan efter Bergvall
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/5ee1d14e-9114-49de-b7c2-dc9a25ec29a1?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=e88d5d1d121a35de0ac5d88d6bf45e81aa2fa360

Uppdaterad 09.19 | Publicerad 09.15

Lucas Bergvall har bara tre matcher kvar innan han lämnar för Tottenham. 

Frågan är vem som ska fylla luckan efter stjärnan?

– Kanske jag, säger Tobias Gulliksen med ett leende.

Följ ämnen

Djurgården spelade ut rejält i den andra halvleken mot BP. Tobias Gulliksen satte 1-0 innan paus och spelade sedan fram Deniz Hümmet till 2-0 tidigt i andra efter fint samspel med Lucas Bergvall. 

Duon låg även bakom Hümmets andra mål i matchen efter att Gulliksen klackat fram Bergvall som stod för assisten den här gången. 

– Vi gör en otroligt bra match. Vi är väldigt effektiva och hittar bra kombinationer, speciellt i andra halvlek. Jag, Gulliksen och Deniz har ett otroligt bra spel i dag, tillsammans med hela laget, säger Bergvall. 

Vilket mål är snyggast tycker du?

– Det är antingen andra målet eller första, de två tycker jag är riktigt snygga. Min passning till Deniz är också bra, men de andra två är snyggare. Det var många snygga mål i dag.

”Kommer några norrmän”

Bergvall har nu bara tre matcher kvar i Djurgårdströjan innan han lämnar för Tottenham och lagkamraterna kommer att sakna honom. 

– Jag gillar att spela med Lucas, det är väldigt nice. Han är en jättebra spelare, men det kommer några nya norrmän som börjar komma i form så det är roligt att det är många spelare med kvalitéer, säger Gulliksen. 

Gulliksen öppnar för att fylla luckan efter Bergvall.

Vem ska fylla luckan efter honom? 

– Det vet jag inte, det får du fråga tränaren om. Kanske jag. 

Är du sugen på det? 

– Jag gillar att spela tia, det hade varit kul. Men så länge man spelar är man nöjd.

Bergvall tror inte att han kommer att lämna alltför stort tomrum efter sig.

– Jag tror att de kommer göra det otroligt bra. Vi har en otroligt bra trupp med otroligt bra spelare som kommer in och leverera när det gäller så det blir nog inga problem, säger han och pekar ut två alternativa ersättare.

– Det finns många bra alternativ. Tokmac eller kanske Tobbe. Vi har många otroligt bra spelare.

Djurgården vann till slut med 5–0 efter att Tokmac Nguen gjort fyran och Hümmet sedan fastställt sitt hattrick.