Ny storseger för FC Rosengård – Tanikawas sjätte mål på fem matcher

Uppdaterad 19.52 | Publicerad 19.51

Rosengård vann

MALMÖ. FC Rosengård fortsätter vinna damallsvenska matcher i överlägsen stil.

Och Momoko Tanikawa, 19, fortsätter att göra mål.

Den japanska supertalangen blev målskytt i hennes femte raka damallsvenska match i 3–0-segern mot Djurgården.

FC Rosengård ser onekligen ut som ett helt annat lag än ifjol.

Under fredagen kom lagets femte raka seger under inledningen av damallsvenskan.

Gästande Djurgården hade inte mycket att sätta emot när det skånska hemmalaget vann med klara 3–0 på Malmö IP.

En av de främsta segerorganisatörerna? Återigen 19-åriga japanskan Momoko Tanikawa.

Seger nätade på nytt

I den 25:e minuten placerade lånet från Bayern München distinkt in 1–0. Hennes sjätte mål på fem matcher i damallsvenskan denna säsong, vilket innebär att hon befäster den damallsvenska skytteligaledningen.

En annan som visat gryende målform på sistone är lagkaptenen Caroline Seger, 39.

Efter att ha gjort mål senast mot Linköping (hennes första i damallsvenskan sedan 2022) så kom ytterligare ett under fredagen när hon placerade in 2–0 i slutet av första halvlek.

I början av andra halvlek ökade därefter Olivia Holdt på till 3–0.

Snittar fyra mål per match

Rosengård kliver därmed upp i serieledning efter fem omgångar, på samma poäng som Hammarby men med bättre målskillnad.

Bättre med marginal ska sägas.

Rosengård har trots allt redan hunnit göra 20 mål i årets damallsvenska. Ett snitt på fyra per match.

– Det är jättekul. Vi fortsätter på det vi byggt under säsongen, säger Sofie Bredgaard till Viaplay.

Hon passar även på att hylla ett visst japanskt mittfältsnyförvärv, som onekligen haft en stor del i lagets succéstart på säsongen.

– Helt fantastisk. Hon bidrar jättemycket i försvarsspelet och anfallsspelet, säger Bredgaard, om Momoko Tanikawa.