Marek Hriviks mål dömdes bort – Tyskland vann

Uppdaterad 18.58 | Publicerad 18.55

Marek Hrivik nätade och Slovakiens massiva supporterfölje jublade.

Sedan blev det tyst.

Målet dömdes bort och Tyskland vann den dramatiska VM-premiären med 6–4.

Leksands Marek Hrivik var inblandad i mycket för Slovakien. Han satte VM-premiärens första mål halvvägs in i matchen vilket var starten på en islossning som hette duga – för båda lagen.

Inom loppet av tio minuter hade 0–0 blivit 3–2 till Tyskland. En ledning man utökade tidigt i tredje perioden.

Slovakisk läktarfest

Men Slovakien tryckte på för en reducering.

I arenan i Ostrava var det fullsatt, runt 9000 åskådare, där uppskattningsvis 95 procent utgjordes av slovakiska supportrar. Och med tolv minuter kvar att spela steg jublet när Marek Hrivik gjorde mål.

Utmanade domslutet

Men det tyska tränarteamet ansåg att något inte hade gått rätt till och utmanade domslutet. Det gjorde de rätt i, för i ett tidigare skede var det offside och målet dömdes bort.

Slovakien skulle dock få in en godkänd puck när Libor Hudacek reducerade med sex minuter kvar.

Men det räckte inte.

Tyskland, som skrällartat knep silver förra året, vann till slut med 6–4 och på slutsignal utbtöt bråk på isen.

– Det är en grov missräkning för större delen av publiken, säger Viaplays expert Håkan Södergren i sändningen.

Tre Kronor och USA är favoriter i grupp B men bakom dem är det Slovakien och Tyskland som tippas göra upp om de två sista slutspelsplatserna.