Beskedet: Byter gräset på Finnvedsvallen

Beskedet: Byter gräset på Finnvedsvallen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/41641a85-dab0-4ea3-ab23-b3a5f29e6207?fit=crop&format=auto&h=405&q=50&w=945&s=cd5c789757fb9c45bf7bd24271e1133f17e5e41c

Kostar tre miljoner kronor

Uppdaterad 17.11 | Publicerad 16.58

Gräset på fotbollsallsvenska IFK Värnamos hemmaplan Finnvedsvallen kommer att bytas ut.

Nu ska det allsvenska laget kunna spela hemmamatchen mot Kalmar den 19 maj i Värnamo.

Men det kommer att kosta.

I ett uttalande på sin hemsida skriver IFK Värnamo att det nya gräset kommer att kosta runt tre miljoner kronor.

Det är den allsvenska klubben i egenskap av hyresvärd som genomför affären och klubben kommer att betala 51 procent och Värnamo kommun 49 procent.

– Det är bra att vi är överens. Det är klart att det här är mycket påfrestande för klubben ekonomiskt, men vi måste komma till rätta med problemet på kort och lång sikt och då ser vi att det här är det bästa alternativet. Vi har ett ansvar gentemot våra spelare, medlemmar, samarbetspartner, supportrar och kollegor i allsvenskan att leverera bra fotboll på hemmaplan, säger klubbchefen Lisa Lidén till klubbens hemsida.

Spelklart direkt

I början av nästa vecka kommer man att börja frakta bort det gamla gräset. När det nya gräset är lagt kommer det att gå att spelas på direkt, vilket gör att man ska kunna ta emot Kalmar den 19 maj.

”Pengar för kommunens del av den kostnaden finns sedan tidigare i teknik- och fritidsförvaltningens budget för 2024. IFK Värnamo och Värnamo kommun är överens om att IFK nu ska ta fram ett underlag som visar klubbens uteblivna intäkter och extra utgifter hittills med anledning av att hemmamatcher har fått flyttas. Fortsatta samtal kommer att ske”, skriver klubben.

Spelat hemma – på bortaplan

I torsdags kom beskedet att Värnamo inte får spela söndagens hemmamatch mot Brommapojkarna på Finnvedsvallen.

Efter planinspektion blev fotbollsplanen återigen underkänd – precis som vid klubbens tre tidigare hemmamatcher under säsongen.

Hittills har Värnamo spelat två hemmamatcher i Borås och en i Varberg. Söndagens match mot BP spelas i stället i Kalmar.

Finnvedsvallen i Värnamo under förra säsongen. Arkivbild.