Tuffa avskedet från barnen: ”Inte enkelt”

Tuffa avskedet från barnen: ”Inte enkelt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/5647764d-9e16-4e1e-8085-7e2ef101142e?fit=crop&format=auto&h=405&q=50&w=945&s=36e55ce4d82b86398e7265fd857b436938916199

Publicerad 14.35

OSTRAVA. Victor Hedman anlände ett drygt dygn innan VM-premiären mot USA.

Stjärnbacken har passat på att umgås med familjen så mycket som möjligt hemma i Tampa.

– Det är inte enkelt att åka från sina barn så här, de kommer att förstå i framtiden hur mycket det betyder för oss, säger 33-åringen.

Det har gått nio dagar sedan Tampa Bay Lightning åkte ut i första omgången av Stanley Cup-slutspelet med 4–1 i matcher mot Florida Panthers.

Efter det har Victor Hedman tagit tillfället att tillbringa tid med barnen Rio, tre och ett halvt år, Viggo, ett och ett halvt år, och frun Sanna Grundberg hemma i Tampa.

– Jag har varit pappa på heltid i stort sett. Jag har skejtat där borta och hållit igång, säger Victor Hedman.

”Lär sig när de blir äldre”

Att lämna familjen och åka till VM i Tjeckien med Tre Kronor var uppenbart känslosamt.

Det är inte aktuellt för dem att komma för att hälsa på under mästerskapet, på grund av den långa resan med två små barn.

– Lillen förstår väl inte riktigt ännu, men min äldre förstår väl att jag blir borta ett bra tag. De kommer att lära sig när de bli lite äldre vad det betyder att få representera Tre Kronor. Nu har han ingen som kan spela hockey med honom hemma. Eller mamma kan väl, men Rio brukar vilja spela med mig, säger Victor Hedman.

Victor Hedman.

”Göra något magiskt ihop”

Det dröjde till dagen innan första VM-matchen till han anslöt till övriga Tre Kronor-truppen på plats.

En omfattande och krävande resa med tidsomställning från Tampa till Ostrava.

– Det har varit en lång resa, men det är fantastiskt kul och inspirerande att dra på sig de tre kronorna igen. Jag kommer från värmen till värmen. Jag ser fram emot att göra något magiskt ihop här, säger Victor Hedman.

”Nu är man blågul”

Någon oro för att inte vara spelduglig på fredagskvällen i Ostrava finns inte enligt honom.

– Det är klart att man känner av resan litegrann, men en bra nattsömn på det här och gå på is på morgonen så är det bara att köra sen. Jag hann direkt till rinken för att prova ut hjälm, handskar och allt sådant. Nu är man blågul och det är bara att köra, säger Victor Hedman.

Han är på plats som en av de största svenska NHL-stjärnorna genom tiderna.

Senast han spelade i Tre Kronor var vid VM-guldet 2017 i tyska Köln.