Svenskt i toppen i Wells Fargo – spelare drömgolf

Svenskt i toppen i Wells Fargo – spelare drömgolf
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/33369b68-fbe3-46b8-8ba1-9d9dc79adbdd?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=4a3ae1ac0ab13ba2aa616fa435bf94aeed2c5502

Publicerad 00.59

Ludvig Åberg har skadeproblem – då kliver Alex Norén fram och levererar.

Den svenske veteranen är delad tvåa i stortävlingen Wells Fargo Championship efter första dagens spel.

– Generellt känns livet bra just nu, säger han efteråt.

Eftersom Åberg valde att stå över veckans tävling på Quail Hollow i South Carolina är Norén Sveriges ende representant.

Men det räcker gott.

41-åringen, vars formkurva pekar spikrakt uppåt, spelade bländande golf från start till mål under torsdagens runda och gick runt på 67 slag (-4).

Sju (!) birdies

Scorekortet innehöll åtta par, tre bogeys och sju birdies varav en av dem på det svårspelade 18:e hålet efter ett magiskt inspel från 160 meter som stannade en dryg decimeter från koppen.

Alex Norén.

– Det var en inspirerande runda på alla sätt. Att få komma till en sådan här tävling, en sådan här bana … jag är väldigt glad över att få vara här. Att sedan spela så bra som jag gjorde i dag, det känns bra, säger Norén.

Xander Schauffele leder på -7.

Norén delar andraplatsen med Rory McIlroy och Collin Morikawa på -4.

Upphöjd tävling

Wells Fargo Championship är en av PGA-tourens åtta signaturtävlingar med extra mycket rankningspoäng och prispengar i potten.

– Man känner definitivt att det här är en stor tävling med mycket på spel, säger Norén, som just nu är 57:a på världsrankningen.

Han är kvalificerad för nästa veckas PGA Championship – årets andra major som spelas på Valhalla Golf Course i Kentucky.

Då väntas även Ludvig Åberg vara tillbaka.