Timrås sportchef värvar sonen Oliver Kapanen

Timrås sportchef värvar sonen Oliver Kapanen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e8d6aba2-6285-49c7-9701-620a277b1a87?fit=crop&format=auto&h=405&q=50&w=945&s=8b0317e4b27bf8664adf3ee2c4a4b58e524c2827

Publicerad 12.19

Timrå fortsätter att blicka österut för att förstärka lagbygget inför nästa säsong.

Nu har sportchefen Kimmo Kapanen agerat och värvat en VM-spelare: sonen Oliver Kapanen.

– Det känns fantastiskt att få komma till Timrå IK, ett lag jag följt sedan barnsben, säger Oliver.

Han var lagkapten i det finska JVM-laget säsongen 2022/2023, innan dess hade Oliver Kapanen valts i NHL-draften av Montreal Canadiens.

Under den gånga säsongen tog han ytterligare kliv i KalPas organistion, så pass att han nu är uttagen till ishockey-VM som stundar i Tjeckien.

Men inte nog med det: centern har också gjort klart med en ny klubb.

Timrå i SHL har nämligen presenterat 20-åringen på ett tvåårskontrakt, därmed ansluter han klubben där hans pappa är sportchef.

– Det känns fantastiskt att få komma till Timrå IK, ett lag jag följt sedan barnsben, kan knappt bärga mig för att få komma igång med laget. Det är fyllt av skickliga spelare med mycket erfarenhet och hög kravbild, det känns som helt rätt steg för mig i min egen utveckling, säger Oliver Kapanen.

Oliver Kapanen är klar för Timrå.

”Han är van att ta ansvar”

Tränaren Olli Jokinen är nöjd och känner Oliver Kapanen från tiden som tränare i finska ligan, där han själv tränade Jukurit tidigare.

Även Kimmo Kapanen är nöjd, så klart.

– Vi kan vara nöjda med att vi får en spelare som redan visat sin talang och vars utveckling går starkt framåt. Olivers starka allroundspel ger tränarna fler alternativ för olika delar av spelet. Han är van att ta ansvar och ger oss fler möjligheter och skapar en tuffare konkurrenssituation i laget, säger sportchefen.

Oliver Kapanen stod i fjol för 34 poäng på 51 grundseriematcher och 14 poäng på 13 slutspelsmatcher.