Reservens succé – höll nollan i Bajens nya seger

Uppdaterad 20.55 | Publicerad 20.53

Moa Edrud kramades om lite extra av sina lagkamrater efter matchen mot IFK Norrköping.

Hammarby tog sin femte seger på fem försök i damallsvenskan 2024.

Trots ett visst spelövertag under större delen av matchen hade Hammarby svårt att skapa heta målchanser och punktera matchen mot IFK Norrköping på Kanalplan.

Därför var det bra för Bajen att Moa Edrud stod för en avgörande insats.

Den 23-åriga målvakten har ersatt skadade Anna Tamminen i de två senaste matcherna och stod för en jätteräddning efter en timmes spel.

IFK Norrköpings Elin Rombing styrde ett inlägg mot den första stolpen men Edrud fick ut högerhanden och reflexräddade.

Stängde matchen sent

När Edrud räddade ledde Hammarby med 1–0.

Matchens första mål kom efter drygt 20 minuters spel när hemmalagets Smilla Vallotto spelade in bollen i straffområdet. IFK Norrköpings mittback Maja Regnås Valčić var på rätt plats för att rensa inspelet men styrde bollen helt fel – bakom den egna målvakten Sofia Hjern.

Med knappt tio minuter kvar lyckades Anna Jösendal sätta spiken i kistan när hon gjorde 2–0 på ett friläge, framspelad av Ellen Wangerheim.

Leder damallsvenskan

Hammarby, som vann SM-guld förra säsongen, har nu vunnit årets fem första seriematcher och går upp i tabelltopp.

Även Rosengård har tagit full pott, men har bara spelat fyra matcher.