Sverige utslaget ur F17-EM på hemmaplan – storseger för England

Publicerad 20.21

LUND. Sveriges F17-landslagstjejer klev ut inför rekordpublik på Klostergårdens IP med hopp om en seger.

Men England blev en för svår nöt att knäcka.

Hoppet om EM-semifinal är släckt efter förlust med 1–5.

I den sjätte minuten vann Nova Rolfsson en duell högt upp i banan och spelade vidare till en framstormande Isabelle Goldmann på högerkanten. Inlägget som följde var perfekt, nicken från Häcken-anfallaren Felicia Schröder likaså.

Målet innebar 1–1 och en blixtsnabb kvittering på ett tidigt Englandsmål (signerat 14-åriga Manchester City-talangen Jane Oboavwoduo) i onsdagens EM-drabbning på Klostergårdens IP.

Där och då levde semifinalshoppet i allra högsta grad inför helgens avslutande gruppspelsmatch mot Norge.

Det levde ännu mer när Felicia Schröder, knappa kvarten efter 1–1-målet, var en underkant av ribban från att bli tvåmålsskytt.

Men innan den första halvleken var slut hade det där hoppet släckts.

Fisher gjorde hattrick på nio minuter

Direkt efter Schröders ribbskott så distanssköt Omotara Junaid tillbaka England i ledning.

Och sedan var det Arsenaltalangen Isabella Fishers tur att presentera sig för den svenska åskådarna i Lund.

Inom loppet av nio minuter (mellan matchminut 26 och 35) så stod Fisher för ett hattrick.

1–5 på tavlan. En tårögd Saga Andersson i det svenska målet. Men också en publik på 2380 personer, nytt rekord för en svensk flicklandskamp, som gjorde sitt bästa för att heja igång Sverige – på samma vis som just Andersson hejade igång publiken i Malmö under premiärförlusten mot Frankrike.

Möter Norge i sista matchen

Det gav onekligen effekt då Sverige och Andersson lyckades hålla nollan i den andra halvleken.

Däremot gjorde England det också.

Onsdagens förlust var Sveriges andra i mästerskapet. Något som innebär att man inte har chans att ta en semifinalplats i den avslutande gruppspelsmatchen mot Norge, då både Frankrike och England har full pott (sex poäng) efter två omgångar. Sveriges match mot Norge spelas på lördag, 11 maj, i Malmö.