Chris Abbott blir general manager i HV71

Chris Abbott blir general manager i HV71
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a80de963-ccaa-453c-afce-1b591732865b?fit=crop&format=auto&h=239&q=50&w=558&s=93cb2030c6c906dbb7fa6ba9b8257042d12b0b4b

Uppdaterad 12.11 | Publicerad 12.06

Han fick själv lämna Rögle i vintras, men nu har Chris Abbott hittat ett nytt jobb.

För efter att Kent ”Nubben” Norberg lämnat HV71 har klubben hittat sin nya general manager.

– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden, säger Abbott.

Som spelare var han med och säkrade SM-guldet 2017.

Nu återvänder Chris Abbott till HV71 och Jönköping som ledare. Han har nämligen skrivit på ett treårskontrakt med klubben i rollen som general manager.

– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden. Jag ser fram emot att vara en del av denna organisationen igen, med alla fans och sponsorer som stöttar laget i alla lägen, säger Abbott.

Tidigare i våras lämnade så väl Johan Lindbom som Kent ”Nubben” Norberg sina poster i klubbledningen. Detta efter en sportsligt tuff säsong när de kvalade sig kvar i SHL.

– Vad vi som lag och organisation gör i den dagliga verksamheten är viktigt för att vi ska bli framgångsrika och jag tror att jag kan bidra med idéer och erfarenheter kring det, säger han.

”En otroligt seriös ledare”

De senaste säsongerna har han varit med och gjort Rögle till ett topplag i SHL, allt innan han ihop med brodern Cam (huvudtränare) sparkades från sina poster.

– I Chris får vi en otroligt seriös ledare som också är väldigt skicklig på att bygga framgångsrika lag. Han kommer att förtydliga den röda tråden i hela vår elitverksamhet och med sin erfarenhet och ledarstil ge oss en stabil grund att stå på, säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV71.

Tidigare har bland annat Anton Blomqvist rekryterats som ny huvudtränare, Fredrik Stillman återvänt som assisterande tränare och Nicklas ”Boba” Pettersson rekryterats som ny scout.