SvFF:s besked om VAR: ”Respekterar det”

SvFF:s besked om VAR: ”Respekterar det”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/69f34742-7f50-4bfe-834a-2dfe5eb91e40?fit=crop&format=auto&h=263&q=50&w=614&s=2bd7d50ef4f8f8e6f5223dc67b1b48238de94847

Uppdaterad 09.24 | Publicerad 09.17

Fredrik Reinfeldt har tidigare aviserat att Svenska fotbollsförbundet tagit ett steg tillbaka i sitt VAR-arbete.

Nu meddelar de att det inte har för avsikt att inför höstens representantskapsmöte jobba för ett införande i Sverige.

– Förbundsstyrelsen respekterar och tar ansvar för den demokratiska struktur vi har inom svensk fotboll, säger Reinfeldt.

Motståndet mot att svensk fotboll ska införa det videobaserade domarverktyget VAR har varit påtagligt.

Bland annat har de flesta elitföreningarna verkat emot systemet på distriktsnivå. Detta efter att Fredrik Reinfeldt i fjol slagit fast att VAR är en del av framtidens fotboll och skulle kunna bli ett krav från Uefa.

– Jag står fast vid att respektera de demokratiska spelreglerna. Det fanns då en diskussion om att det skulle kunna utvecklas krav på detta från Uefa. Det tror jag inte nu, med vad jag har hört. Då är det upp till oss att fatta besluten. Då är det tydligt med hur det ser ut just nu, sade han till Sportbladet i slutet av april.

Frida Sundkvist intervjuar Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt: ”Respekterar det”

Nu kommer även Svenska fotbollsförbundet med ett besked om sitt eventuella fortsatta arbete för VAR i svensk fotboll.

I syfte att respektera dessa demokratiska beslut och för att skapa en tydlighet kring frågan valde Förbundsstyrelsen vid sitt möte den 7 maj enhälligt att inte heller till SvFF:s Representantskapsmöte i november 2024 lägga fram ett förslag för beslut om VAR”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Ordföranden Fredrik Reinfeldt slår fast att svensk fotboll på Representantskapsmötet inte kommer att verka för att VAR ska införas i svensk fotboll i år efter förbundsstyrelsens beslut.

– Förbundsstyrelsen respekterar och tar ansvar för den demokratiska struktur vi har inom svensk fotboll, säger Reinfeldt.

Reinfeldt uppger att han ”respekterar de demokratiska spelreglerna”.