Gaishjältens jubel: ”Bästa ögonblicket i mitt liv”

Gaishjältens jubel: ”Bästa ögonblicket i mitt liv”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/d7d9ef7b-d6a4-4e1d-bced-a7eec1d280ef?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=f36a475af3d82c272b9748b6ca00969c3e3e3c27

Publicerad 23.00

GÖTEBORG. Genom två divisioner på två år – och nu derbyseger mot IFK Göteborg.

Gais-spelarnas jubel visste nästan inga gränser.

– Det är bästa ögonblicket i mitt liv, säger Axel Henriksson om sitt 1–0-mål.

Följ ämnen

IFK Göteborg hade en stor del av matchinledningen i det första alliansderbyt på 12 år i Göteborg. Men Blåvitt hade enormt svårt att skapa några riktiga chanser mot Gais kompakta och starka defensiv.

I stället slog grönsvart till vid en frispark där Axel Henriksson styrde in 1–0 (33).

– Bästa ögonblicket i mitt liv. En otrolig känsla. Herregud! säger Henriksson i den mixade zonen, nästan lika adrenalinstinn som under matchen.

Inhopparen gjorde 2–0

Den förväntade kvitteringspressen från IFK Göteborg i andra halvlek uteblev.

Alexander Ahl Holmström byttes in för Gais i 66:e minuten och tio minuter senare blev han frispelad av Harun Ibrahim.

– Det var bara att köra rakt fram och lägga in den, säger Ahl Holmström som tidigare i våras svarade för två derbymål i 3–0-segern mot Örgryte i svenska cupen.

Derbykung har du inget emot att kallas? undrar Göteborgs-Posten.

– Jag säger inte emot i alla fall, säger Ahl Holmström.

– Det är kul. Jag sa innan att jag skulle beta av Öis först och Blåvitt nu. Det var jävligt skönt att komma in och påverka lite, säger anfallaren som inte lyckades fullt ut i Kalmar FF och som ratades av Örgryte.

1–0-målskytten Axel Henriksson var lovande i Häcken, men skadade knät, fick lämna och plockades upp av Gais där han anslöt när laget spelade i division ett.

Hyllar tränaren

– Vi har gjort en otrolig resa med den här gruppen. Det är en otroligt fin grupp som Fidde (Fredrik Holmberg, tränaren) har skapat. Det ser vi där ute. Vi jobbar nog hårdare än dem och det är kanske därför vi vinner matchen, säger Henriksson.

Hur firar du?

– Vi får se vad gubbarna och coach säger. Men jag är avstängd mot Västerås, så mycket kan jag säga (leende). Och det är träning klockan 14 i morgon, säger Henriksson.

Derbysegern innebär att nykomlingen Gais klättrar till femte plats i tabellen.

– Vi är ett bra lag. Ödmjuka men kaxiga. Det kan bära långt, säger Ahl Holmström.

Vad är det för blandning av spelare i Gais egentligen?

– Det är en blandning av dårar som kör. Alla bidrar på sitt sätt med många olika karaktärer, säger Alexander Ahl Holmström.