Gais vann mot IFK Göteborg i första derbyt på tolv år

Gais vann mot IFK Göteborg i första derbyt på tolv år
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/1ed45ec2-a70d-4590-b11b-d8c623d9b046?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=2e5a6f597804d406bf73db37c1a0a596cf7f0429

Uppdaterad 21.11 | Publicerad 21.05

Första derbyt på tolv år.

Då avgick Gais med segern mot IFK Göteborg.

– Nu har vi visat vilka som är bäst i stan, säger Alexander Ahl Holmström som blev hjälte i 2–1-segern.

Följ ämnen

IFK Göteborgs bekymmer började redan inför avspark när Laurs Skjellerup tvingades kasta in handduken bara minuter före avspark i bortaderbyt mot Gais, det första lagen emellan på tolv år.

Därefter gjorde gästerna en slät figur över 90 minuter.

”De är lata”

Den allsvenska nykomlingen vann med 2–1 efter att ha gjort ett mål i vardera halvlek.

– Det är gött, Gais är tillbaka. Det är tolv års vänta, kul att vi kan ge tillbaka. Vi vet att vi är bra, men det är en tuff serie, säger August Wångberg i Discovery.

Axel Henriksson vräkte sig fram på en frispark från ytterzon när han tryckte in ledningsmålet efter en halvtimme.

Sen reducering

Kvarten från slutet, efter att bara ha varit på planen i tio minuter, sprang sig inhopparen Alexander Ahl Holmström fri och rullade in tvåan.

IFK Göteborg, som bara hade två avslut på mål under hela matchen, reducerade på stopptid genom Paulos Abraham. Men närmare än så kom man inte.

I stället fick Håkan Hellström, en av alla 16 646 åskådare på plats på Gamla Ullevi, fira segern med Gais-spelarna. Gais ligger femma i allsvenskan på tolv poäng efter sju omgångar. Blåvitt är tolva med sju poäng.

– Det är otroligt. Vilken jävla känsla, vi krigar hela matchen och visar hjärta. Det small på i dag. Vi var bättre i den kampen, det kändes som de vek ner sig och då körde vi över dem. Nu har vi visat vilka som är bäst i stan, säger Ahl Holmström i Discovery.

Göteborg buades ut av egna fansen efteråt.