Mads Fenger om Hammarbyfansens 200-tifo: ”Tårarna var på gång”

Mads Fenger om Hammarbyfansens 200-tifo: ”Tårarna var på gång”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/59a303f8-4202-45c5-955c-533155771bd1?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=166fe289b16f6301333f535d79c06971eab43be1

Publicerad 11.09

200 matcher i Hammarbytröjan.

Då valde de grönvita supportrarna att göra ett tifo i Mads Fengers ära.

– Tårarna var på gång, säger 33-åringen efter förlusten hemma mot IFK Värnamo.

Följ ämnen

– Det känns lite ambivalent. Det här ögonblicket var speciellt, men samtidigt torskar vi matchen…

Det märks verkligen på Hammarbys mittback Mads Fenger att känslorna är blandade efter söndagens allsvenska hemmamatch mot IFK Värnamo.

Å ena sidan är han, precis som sina övriga lagkamrater, märkbart besviken och irriterad på 1–2-förlusten och lagets insats.

– Tråkigt att förlora. Det är inte tillräckligt bra. Det får vi vara ärliga med, säger dansken.

Å andra sidan inleddes matchen med ett oförglömligt ögonblick för mittbacken, som gjorde sin 200:e match i Hammarbytröjan.

Vilket onekligen uppmärksammades.

”Brukar inte visa mina känslor så mycket…”

Ut på planen fick han kliva tillsammans med sina två döttrar. Och när han tittade upp mot ståplatsläktaren så fick han se ett grandiost tifo föreställande han själv.

Hur var det att kliva ut och se det där tifot?

– Det var magiskt. Jag vet inte helt hur jag ska beskriva det… För jag visste inget om det. Jag var förvånad när jag såg Julia och Sofia (döttrarna) i spelargången. Det var svårt att beskriva. Mycket speciellt, säger Fenger.

– Jag brukar inte visa mina känslor så mycket, men när jag såg det där tifot tillsammans med Julia, Sofia och min fru så blev jag känslosam. Tårarna var på gång.

Det har gått snart sju år sedan Mads Fenger gjorde allsvensk debut från Hammarby, i juli 2017 efter flytten från danska Randers.

Hade du någonsin kunnat tänka dig att det skulle bli 200 matcher här då?

– Nej, det var inte min tanke när vi kom hit, haha. Det var inte det jag tänkte alls. Men det är inget man tänker när man kommer till en ny klubb. Men jag är nöjd med 200 matcher.

Ena tavlan ”paxad” av dottern

Förutom tifot så förevigades milstolpen med två tavlor och blombukett som dansken, tillsammans med sin familj, fick ta emot på innerplan inför avspark.

Tavlorna och familjen var fortfarande med honom i den mixade zonen efter matchen.

Var ska ni hänga upp tavlorna?

– Äldsta dottern har redan sagt att en av dem ska hängas upp på deras rum, säger Fenger och nickar mot sin leende dotter som står och lyssnar på intervjun.

Hjälper detta att hantera förlusten?

– På ett sätt gör det ju det. Men det är alltid så att när vi torskar en match. De (barnen) bryr sig inte om man vinner eller förlorar, säger Fenger innan han lägger till:

– Men det är klart, det var inte bra att torska i dag.