Zibanejad glödhet i Rangers seger

Tre poäng på en period

Uppdaterad 00.47 | Publicerad 00.45

Mika Zibanejad, 31, fortsätter att vara glödhet i slutspelet.

Svensken gjorde tre poäng på en period när New York Rangers fick en smakstart på slutspelsserien mot Carolina Hurricans.

Följ ämnen

Lagom till slutspelet har den långhårige svensken prickat formen. Efter att ha gjort sju poäng i Rangers svepning av Washington i första rundan visade Mika Zibanejad att poängstimmet var intakt in i matchserien mot Carolina.

Efter mindre än tre minuter hade han skjutit in ledningsmålet. Carolina kvitterade visserligen bara någon minut senare men då satte Zibanejad fart igen.

Halvvägs in i perioden varvade Blåskjortornas powerplay igång varpå Chris Kreider serverade Zibanejad med en passning bakom ryggen och svensken tackade med att prickskjuta in 2–1.

Rangers gick till periodvila med 3–1 i ryggen efter ett mål av Vincent Trocheck, serverad av just Zibanejad.

Sen forcering

Och ledningen släppte man aldrig, även fast Seth Jarvis gav matchen rejält med nerv när han reducerade med mindre än två minuter kvar.

Rangers stod emot forceringen, vann med 4–3 och leder därmed matchserien med 1–0.

Skuggar McDavid

Mika Zibanejad stannade på tre poäng, men det kunde lika gärna ha varit mer. Med bara sekunder kvar var han centimeter från att sätta sitt tredje mål för kvällen, men Brent Burns hindrade pucken från att gå in i den tomma målburen.

Svensken har tio poäng på fem matcher i slutspelet vilket gör att han ligger på delad andraplats i poängligan med Edmontons Leon Draisaitl, två poäng bakom Connor McDavid.