”Försöker hitta ord – det är pinsamt”

”Försöker hitta ord – det är pinsamt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/a750cd86-d2e3-4efb-b8ff-34f73866e116?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=fcce05dcdfa3cf5553e1d1e06ad5f9b343405f52

Publicerad 19.12

AIK körde över IFK Norrköping med 6–2.

Efter storförlusten var det frustrerat i bortalaget.

– Det är pinsamt, säger Arnór Traustason.

Följ ämnen

AIK såg ut att ha avgjort matchen mot IFK Norrköping redan i paus efter 3–0 i den första halvleken. Men två snabba ”Peking-mål” i början av andra gjorde att matchen gick nytt liv.

Christoffer Nyman gjorde 3–1 och Arnór Traustasons drömmål innebar 3–2. Men sedan tog AIK över matchen igen och vann till slut med 6–2.

– Jag försöker hitta ord. Det är pinsamt. Förutom de 25 minuterna i andra halvlek, säger Traustason.
Varför blir det såhär?
– Riktigt bra fråga. Hade jag vetat det… Men de tär så pinsamt, att få sex mål på sig, det ska inte hända. Det är mycket jobb de kommande dagarna. Något måste vi hitta och resa oss upp igen. Det har vi gjort efter Malmö och Mjällby, man blir besviken att behöva ta sig upp igen. Har man gjort ett misstag lär man sig, men vi verkar inte ha lärt oss någonting.

Arnór Traustason.

”Helt sjukt”

Norrköping har släppt in 23 mål så här långt, flest i hela allsvenskan.
– Ja, det är helt sjukt. Det är något för tränaren att titta på, vad vi kan göra bättre. Det är tillbaka till mötesrummet, säger Traustason.
Det är många supportrar på plats ii dag, vad säger man till dem?
– Man är så besviken, också på grund av våra supportrar som tar sig hela vägen hit och så kan vi inte ge något tillbaka. Det är surt.

Traustason klev av med en skadad fot i andra halvlek och satt lindad på bänken, mer ger lugnande besked.

– Det är ingen fara, säger han.
Även inhopparen Kevin Höög Jansson, som låg bakom Norrköpings 3–1-mål, åkte på en skada i den andra halvleken.

– Planen är ju skit så jag halkade och det högg till i ljumsken, säger han men tror inte heller att det är någon fara för nästa helgs match mot Hammarby.