AIK vann målfest hemma mot Norrköping

Åtta mål på Friends arena

Uppdaterad 18.24 | Publicerad 18.21

Storförlust senast mot Malmö.

I dag blev det i stället en storseger för AIK som vann med 6–2 hemma mot IFK Norrköping.

– Ett fantastiskt resultat, säger AIK:s tvåmålsskytt Ismaila Coulibaly.

Följ ämnen

Med 0–5 mot Malmö förra veckan färskt i minnet var AIK fast beslutet att vända blad när Norrköping gästade Friends arena.

Det gjorde man med besked.

”Katastrof”

AIK fick precis den start laget ville ha och i första halvlek gjorde hemmalaget tre obesvarade mål genom Dino Besirovic, Mads Thychosen och Ioannis Pittas.

– Katastrof. De spelar ju ut oss helt och vi har inga svar, verkar det som, säger IFK Norrköpings Arnor Traustason i paus.

Men trots 3–0 i paus skulle AIK komma att vara illa ute.

Tidig forcering

Ett stukat Norrköping fick en drömstart på andra halvlek när Christoffer Nyman stötte in en retur i 48:e minuten på inbytte Kevin Höög Janssons distansskott.

Fem minuter senare kom nästa mål för bortalaget när Arnor Traustason fick på en praktträff och dunkade in bollen i nät via ribban och in.

En bekväm AIK-ledning hade helt plötsligt förvandlats till något helt annat och Norrköping tryckte på för en kvittering.

Men i stället skulle det bli ett till AIK-mål när Ismaila Coulibaly tråcklade sig in i straffområdet där han satte sitt första mål för laget.

AIK vann till slut med 6–2 efter att både Pittas och Coulibaly blivit tvåmålsskyttar.

– Vi hade inte ett bra resultat förra veckan. Hela den här veckan har vi tränat och tänkt att vi ska göra många mål för att studs tillbaka. Det var en jättebra laginsats, säger Coulibaly.

AIK går därmed upp som tvåa i den allsvenska tabellen, fyra poäng bakom Malmö.