William Nylanders Toronto utslaget – aktuell för VM?

William Nylanders Toronto utslaget – aktuell för VM?
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/0b9c95f8-32fc-4819-b264-cfe51fb1dde3?fit=crop&format=auto&h=343&q=50&w=800&s=97fefd796cb9385098862d37363cae1e8d798054

Publicerad 07.41

BOSTON. William Nylander till VM?

Besked lär dröja.

Han behöver gissningsvis få ordning på de migränartade problem som hindrade honom från att spela de tre inledande matcherna i årets slutspel.

– Jag kunde inte se, berättar han efter nattens förkrossade Game 7-förlust mot Boston.

Följ ämnen

William Nylander gjorde återigen allt han kunde för att rädda Torontos säsong under nattens monsterdrama i TD Garden i Boston och prickade de facto in ett nytt mål – vilket innebär att han stått för hela lagets offensiva produktion de sista två matcherna.

Men det hjälpte inte.

Landsmannen Hampus Lindholm kvitterade snabbt den sena ledning han gav gästerna och sedan avgjorde David Pastrnak på övertid (se separat artikel här intill).

Så ”Lill-Nyllets” sommarlov har nu börjat.

– Det suger. Vi kämpade oss verkligen in i den här serien och var så nära. Förlängning i en Game 7…man känner bara tomhet just nu. Skit, säger den 28-årige stjärnan när han möter media efter den brutala kallduschen.

Avslöjar anledningen

Han berättar samtidigt om vad som – till Leafs stora förfång – hindrade honom från att spela de tre första matcherna i serien mot Bruins.

– Jag vet inte exakt vad det var, men det hade med migrän att göra. Situationen blev väldigt komplicerad. Det är svårt att förklara hur det kändes, men min syn påverkades. Jag kunde inte se. Då är det svårt att spela.

Det lär också komplicera hans medverkan i VM. William skulle förstås vara en helt otrolig förstärkning i Sam Hallams trupp, men Maple Leafs kommer säkerligen vilja reda ut hur det ligger till med hans hälsa innan man släpper iväg honom till Tjeckien.

Calle Järnkrok, Pontus Holmberg och Timothy Liljegren är i teorin också tillgängliga för Hallam efter nattens förlust.