Målfest när Kalmar vände och vann – Skrabb tvåmålsskytt

Uppdaterad 16.57 | Publicerad 16.54

Simon Skrabb blev hjälte för Kalmar – och firade med att hinta om vad som komma skall.

Halmstad såg ut att gå mot tre poäng borta mot Kalmar.

Då klev Kalmar fram med två mål på två minuter – och Simon Skrabb blev tvåmålsskytt.

Följ ämnen

Först var det Halmstad som vände underläge till ledning med två nästan identiska nickmål från Viktor Granath. Sedan var det hemmalagets tur. Efter två mål inom loppet av två minuter vände Kalmar 1–2 till 3–2.

Det var Simon Skrabb som i den 62:a matchminuten fullbordade lagets vänding efter att Lars Sætra spelat fram till Jacob Trenskow som bara skarvade vidare till Skrabb som gick på avslut med vänster foten.

Ska bli pappa

Samme Skrabb hade också inlett målskyttet i matchen. Även då var det Jacob Trenskow som stod för förarbetet när han tog med sig bollen in i straffområdet och la in den centralt för Skrabb att skicka in. Målgöraren firade med att lägga bollen under tröjan och visa att han ska bli pappa.

Kalmar skulle sedan tappa sin ledning och inför den andra halvleken var det gästerna som ledde.

Det såg sedan Kevin Jensen till att ändra på. Efter varsinn nick från Dino Islamovic och Romario hamnade bollen hos Jensen som distinkt skickade in bollen i det vänstra krysset.

Gick ifrån

3–2 räckte dock inte för Kalmar. Efter varsin balja av Dino Islamovic och Jonathan Ring kunde till slut resultatet fastställas till 5–2. Kalmar tog därmed sin första vinst på hemmaplan 2024.