Game 7 väntar mellan Dallas och Vegas

Publicerad 07.42

NEW YORK. Det blir en gastkramande Game 7 även mellan tungviktsbjässarna Dallas och Vegas.

Efter tre raka förluster lyckades regerande mästarna slå tillbaka hemma på Strippen i natt.

– Det är ändå vad man drömmer om, säger Stars-coachen Pete DeBoer efter 2-0-förlusten.

Följ ämnen

Precis som i matchen i Nashville tidigare under natten var det påfallande målsnålt i den sjätte holmgången mellan Golden Knights och Stars i T-Mobile Arena.

Men till skillnad fråni Predators och Canucks uppgörelse stod det inte 0-0 efter två perioder på grund av avsaknad av action.

Det var målvakterna Adin Hill och Jake Oettinger som briljerade i en formidabel störtskur av skott och frilägen och tumultartade bataljer i målgården.

Men tio minuter in i tredje perioden lyckades Noah Hanifin – backen Knights trejdade till sig från Calgary tidigare i vintras – bryta dödläget.

Han ryckte åt sig en förlupen puck i offensiv zon, tog den på en åktur runt högra tekningscirkeln och skickade obönhörligt in 1-0.

”Det bästa som finns”

Sedan stängde regerande mästarna effektivt ner matchen – tills Mark Stone kunde sätta 2-0 i tom kasse, på assist från William Karlsson.

– Vi har spelat avgörande matcher förr och klarade av att hantera pressen, säger just Stone.

– Framförallt tycker jag vi spelade väldigt bra efter ledningsmålet. Vi gav dem i princip ingenting när de försökte jaga ikapp.

Och nu blir det alltså en klassisk Game 7 i Dallas natten till måndag.

– Vi ser fram emot det, försäkrar Stars-coachen Pete DeBoer.

– Det bästa som finns är att spela Game 7 och det näst bästa som finns är att coacha i en Game 7. Det är vad man drömmer om när man växer upp.