Mirakelvändning i CL – svensken avgjorde: ”Sagoslut”

Mirakelvändning i CL – svensken avgjorde: ”Sagoslut”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/91a2baaf-9d86-4b45-b28b-e47da732e738?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=4d4e92101bb5f2253a9eb7f37322384909d29a6f

Var uträknade av handbollsvärlden: ”Sagoslut”

Uppdaterad 21.28 | Publicerad 21.17

Kiel jublar på slutsignal efter osannolika vändningen.

Kiel förlorade första CL-kvartsfinalen mot Montpellier med nio mål.

Då vände man och vann hemma med tio mål efter en osannolik upphämtning.

Eric Johansson satte det avgörande målet.

– Det här toppar allt jag varit med om här, säger Niclas Ekberg.

Handbollsvärlden räknade bort Kiel från Champions Leagues Final 4 efter förlusten för en vecka sedan borta mot Montpellier med 29–20.

Laget såg gammalt och trött ut och tränaren Filip Jicha kritiserades för att föredra en omodern handboll.

Men man ska aldrig räkna ut den tyska stormakten.

För i returen på hemmaplan, i en utsåld Wunderino Arena, började ”Zebrorna” ta in mål efter mål på fransmännen.

I paus skilde det fem mål (17–12).

Upphämtningen fortsatte med en Eric Johansson i högform på vänsternio. Med 2,5 minuter kvar smällde Johansson in sitt åttonde mål på elva skott. Det betydde 31–21 och Kiel var i sammanlagd ledning för första gången i dubbelmötet.

Erik Johansson jublar efter 31–21-målet.

Det blev inga fler mål. Montpellier – med Lucas Pellas (bästa målskytt i Montpellier med sex fullträffar) och Sebastian Karlsson i laget – fick sista chansen med tolv sekunder kvar sedan Kiels Niclas Ekberg gjort stegfel i anfallet före. Men fransmännen lyckades inte göra mål bakom storspelande Tomas Mrkva (41 i räddningsprocent).

Ekbergs sagoslut

Segern betyder att Ekberg, som gör sin tolfte och sista säsong i Kiel innan han flyttar hem till Ystads IF, får uppleva sitt åttonde Final 4. Han har ett guld och ett silver i Champions League.

– Det är ett sagoslut. Jag har varit med om det mesta. Men det här toppar allt jag varit med om här, säger han till EHF-TV direkt efteråt.

Niclas Ekberg.

I Kiel hittar vi en tredje svensk – Karl Wallinius.

I går blev Magdeburg och Ålborg klara för Final 4. Senare i kväll möts Barcelona och PSG i den sista kvartsfinalen. Det kommer att krävas att PSG gör som Kiel fast på bortaplan mot storfavoriten. Barça har nämligen åtta mål att gå på från första matchen.