Sundling ledsen efter beslutet: ”Förvånad”

Sundling ledsen efter beslutet: ”Förvånad”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/2ccd3548-01fb-4443-b0c2-09fd6e6b262f?fit=crop&format=auto&h=600&q=50&tight=true&w=800&s=c9669620118ed103978b0975a55ddbc0f37624db

Uppdaterad 19.26 | Publicerad 19.18

Jonna Sundling kommer sakna Perry Olsson.

Den 68-årige ”supervallaren” fick inte fortsätta i landslaget.

– Jag är ledsen, säger Sundling.

Förra veckan rapporterade Expressen att längdskidlandslagets överlägset mest meriterade vallare inte fick sitt kontrakt förlängt.

Olsson blev förvånad och det blev även Jonna Sundling, som haft honom som personlig vallare.

– Jag blev väldigt, väldigt förvånad och väldigt ledsen. För han har varit en trygghet och en person som har stöttat mig i min skidåkning och vallat mina skidor superbra. Jag är ledsen, säger Sundling.

Jonna Sundling.

Förklarar beslutet

Även Moa Ilar kommer sakna Olsson.

– Det kommer kännas lite annorlunda när Perry inte är på plats i lastbilen. Han har ju varit där så länge jag har varit en del av laget. Det blir en omställning, säger Ilar.

Landslagschefen Anders Byström berättar att vallachefen Anders Svanebo fattade beslutet om Olsson.

– När Anders Svanebo tog över förra året fick han ”ärva” ett lag från den tidigare vallachefen. Han har fått bilda sig en uppfattning i år och valt att göra lite omstruktureringar. I det här fallet går Perrys kontrakt ut och då förlängs det inte. Det är ingen dramatik i det, men jag förstår att det ser ut så, säger Byström.

Fortsatt förtroende

Jonna Sundling är ledsen. Hur mycket tar man in åkarna i sådana beslut?

– Det är klart man lyssnar på dem också, men det är Svanebos uppgift att skapa en organisation som är så bra som möjligt för alla åkare.

Sundling har fortsatt förtroende för Svanebo trots beslutet om Olsson.

– Jag har pratat med både Perry och Anders (Svanebo) och det är ingen osämja. Jag är inte den som tar beslut om hur vallateamet ska byggas upp och hur arbetssättet där ska vara, säger Sundling.

Perry Olsson.