Stjärnan fast för dopning – skyller på konspiration: ”En attack”

Stjärnan fast för dopning – skyller på konspiration: ”En attack”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f02428e8-10c1-4852-a559-46c8f03e2873?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=860de8a445a45dcb69f5e3fc270de55822872d1f

Chockade boxningsvärlden i slutet av april

Uppdaterad 17.42 | Publicerad 17.26

Ryan Garcia, 25, har testats positivt för ett dopningsklassat preparat.

Det får stjärnboxaren att se rött och slå tillbaka hårt på sociala medier.

”Hmm, jag syns med (Donald) Trump och nu har jag testats positivt för steroider. Det här är en regelrätt attack.”, skriver han på X.

I slutet av april chockade Ryan Garcia boxningsvärlden när han vann mot den tidigare obesegrade Devin Haney i Barclays Center i Brooklyn, New York.

Nu är han i blåsväder.

ESPN skriver att han vid två tillfällen har testats positivt för ostarin. Han testades positivt både dagen före den hajpade faten mot Haney och samma dag – men testresultaten blev inte kända förrän efter fajten.

Slår tillbaka

Garcia har nu tio dagar på sig att begära ett B-prov.

Ryan Garcia, till höger.

Uppgifterna om det positiva dopningstestet har fått Garcia att slå tillbaka hårt i en video på X under rubriken ”Fake news som om jag vore Donald Trump”.

– Alla vet att jag inte fuskar. Jag har aldrig tagit steroider och jag vet inte ens var man får tag i det. Jag tar knappt några tillskott alls. Det är stora lögner, jag spöade honom, säger han.

Syntes med Trump

Under natten till torsdagen, svensk tid, slog han tillbaka i mängder av inlägg. Bland annat en där han menar att nyheten kom som en attack på honom efter att han hade synts på bild med Donald Trump.

”Hmm, jag syns med Trump och nu har jag testats positivt för steroider. Det här är en regelrätt attack. Galet.”

Ryan Garcia.

Han skriver vidare att han inte kommer att gå en returmatch mot Haney och att han ska gå till botten med personen som ”planterade lögnen”.

”Jag ska hitta den som betalade för att skapa den här lögnen. Jag ska släppa allas skit. Det är dags att avslöja de riktiga ormarna.”

”Fuskat och varit respektlös”

Garcias seger mot Haney kan nu komma att ogiltigförklaras.

”Vi hörde om situationen och det är olyckligt att Ryan har fuskat och varit respektlös mot fansen och boxningen genom att slåss smutsigt och testat positivt två gånger. Ryan är skyldig fansen en ursäkt”, säger Haney i ett uttalande till ESPN.

Ostarin har varit på Wadas lista för förbjudna preparat sedan 2008. 2022 stängdes den brittiske boxaren Amir Khan av i två år efter att ha testats positivt.