Griner om ryska fängelset: Ville ta mitt liv

Griner om ryska fängelset: Ville ta mitt liv
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/57e11aa9-1162-423a-9efb-a2bf9e744f4a?fit=crop&format=auto&h=480&q=50&tight=true&w=640&s=6b0e9be12ab5496a413063937bebff37ae45d120
Basketstjärnan Brittney Griner satt fängslad i tio månader i Ryssland och släpper u en bok om upplevelserna under den tiden i rysk fångenskap. Arkivbild.

Basketstjärnan Brittney Griner satt fängslad i tio månader i Ryssland och släpper u en bok om upplevelserna under den tiden i rysk fångenskap. Arkivbild. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner som satt fängslad i Ryssland i tio månader hade planer på att ta sitt liv under de första veckorna i fångenskap.

– Jag ville bara därifrån, säger hon.

Det sade hon i en intervju som hon gjorde med mediebolaget ABC på onsdagen med anledning av att hon ska släppa sina memoarer senare i veckan.

– Jag ville ta mitt liv mer än en gång de första veckorna. Jag ville bara därifrån, sade Brittney Griner i intervjun.

Hon beslutade sig dock för att inte göra det, delvis för att hon var orolig för att ryska myndigheter inte skulle låta hennes familj få hennes kropp om hon gjorde det.

Griner berättade också att hon innan hon släpptes från Ryssland tvingades hon skriva ett brev till Rysslands president Vladimir Putin.

– De tvingade mig att skriva ett brev. Det va