Nashville höll serien vid liv: ”Fantastiskt”

Nashville höll serien vid liv: ”Fantastiskt”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/41d66a66-e5b4-4d66-af20-4af7ec6f5498?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=9dc7ac5d387654995ea32efb26aaeff9b216ab93

Publicerad 08.36

NEW YORK. Efter den brutala förlusten hemma i Bridgestone Arena i förrgår kändes det som att Nashville Predators säsong tog slut.

Men nej.

De krigade sig till en 2–1-seger i nattens retur i Vancouver och är fortfarande vid liv.

– Jag är stolt över hela laget, säger Gustav Nyquist till Sportbladet.

Följ ämnen

En slutspelsförlust kan inte bli mycket mer tillintetgörande än den Predators fick utstå i fjärde matchen mot Vancouver i söndags.

De hade till synes betryggande 3–1-ledning när bara minuter återstod men Canucks lyckades både reducera och kvittera – med åtta sekunder kvar – och sedan avgjorde Elias Lindholm en minut in förlängningen.

Att efter en sådan käftsmäll behöva flyga hela vägen till Vancouver för att försöka vinna en ”do-or-die”-match, i en stad och en arena som fått fullständig playoff-fnatt, kan kanske inte beskrivas som ett omöjligt uppdrag.

Men nästan.

Det visade sig dock att utmanarna från Tennessee vägrade gå på sommarlov i förtid.

”Stolt över hela laget”

Trots att de efter två mållösa perioder hamnade i 1–0-underläge i början av slutakten stångade de sig helt heroiskt till en 2–1-seger.

– Otroligt skönt. Speciellt efter den senaste förlusten. Eller, ja inte bara speciellt just därför. Det handlade ju om att överleva för vår del, säger Gustav Nyquist när vi når honom i den västkanadensiska metropolen efteråt.

– Det var tajt och tufft, men vi kämpade oss verkligen tillbaka i tredje. Fantastiskt starkt. Jag är stolt över hela laget.

Nu tvingar ni Vancouver flyga tillbaka till Nashville en gång till. Det lär de inte vara så glada över att behöva göra.

– Hehe, nej, det är möjligt. Men vi är väldigt nöjda med det. Det ska bli så roligt att få spela i Bridgestone Arena igen.

Och då är det dags att ta en hemmaseger också, eller hur?

– Ja, vi har ju inget val. Vi måste vinna igen. Men som sagt, jag ser verkligen fram emot den matchen.

Möts igen på fredag

”Gus” stod själv för framspelningen till Alexandre Carriers avgörande 2–1-slägga från blålinjen, efter förarbete av Filip Forsberg – och samma Forsberg hade också assist på Roman Josis kvittering några minuter tidigare.

– Det målet gjorde vi i powerplay och det var jäkligt skönt att vi fick in ett sådant, vi behöver få igång vårt spel i numerärt överläge, konstaterar Nyquist.

Den nästa match han längtar så mycket efter spelas för övrigt natten till lördag.

Vinner Predators även då väntar en Game 7 i Vancouver på söndag.