Familjens tårar under Nadals avsked i Madrid

Familjens tårar under Nadals avsked i Madrid
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/edde419e-f152-481d-a60c-9e521c882fe6?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=ffa2f3f88c2349c3650c0a2623fd8bdabd4c5606

Publicerad 01.26

En historisk förlust på hemmaplan framför hela familjen i tårar.

Det och ett tekniskt haveri fick Rafael Nadal uppleva när han hyllades i Madrid i natt.

– Allt jag sagt innan är ett skämt, jag kommer tillbaka nästa år!, säger han.

En av världens bästa tennisspelare gör under året sina sista tävlingar.

När han var i Barcelona för några veckor sedan var det för sista gången som spelare.

Nu har Rafael Nadal också för sista gången spelat i Madrid, även om det slutade med ett tårfyllt ”farväl” till Madrid-publiken. Detta då tjecken Jiri Lehecka (31:a i världen) blev för tuff i åttondelsfinalen (som grädde på moset är den lägst rankade spelaren att besegra Nadal på grus, enligt Forbes).

Efter matchen (7–5, 6–4) skulle Nadal hyllas.

– Jag är så glad att ha fått chansen att spela den här turneringen, som jag älskar, en sista gång, säger han från banan i TV4:s sändning.

Systern i tårar

37-åringen spelade turneringen för första gången för 21 (!) år sedan och skulle nu få se sitt namn bildas av en rad vepor. Men då fick arrangörerna problem.

Veporna föll inte ned som de skulle och det tog närmare två minuter att få ned dem när de fastnade flera gånger på vägen. Den tidigare världsettan och 22-faldiga Grand slam-vinannaren skrattade bara åt eländet.

– Allt jag sagt innan är ett skämt, jag kommer tillbaka nästa år!, säger han i sitt tacktal.

På läktaren syntes hans fru, Maria Francisca Perello, mamma, Aina María Parera och systern, María Isabel Nadal, med tårar längs kinderna.

– Jag vill tacka alla som hjälpt mig genom min karriär, även om den inte är slut än. Det har varit en ära… det har varit ett privilegium att få uppleva, säger Nadal.

Skadorna har stoppat Nadal

Skadeproblemen har sedan tidigare tvingat Nadal att annonsera att årets säsong är hans sista.

Frågan är nu vilka av de kommande storturneringarna Nadal ställer upp i som karriärens sista. Bland annat återstår Franska öppna, Wimbledon, OS och US open.

– Jag hade tur att redan som barn få göra det jag älskar. Nu vill jag tackar er, även om det är svårt en sådan här dag. Men livet har sagt åt mig att det är dags att sluta, säger han innan publikens applåder tar vid och han lämnar banan i Madrid.