Uppdaterad 22.57 | Publicerad 22.50

Real Madrid fick med sig ett kryss till returen på hemmaplan.

Tacka Vinícius Júnior för det.

Brassen gjorde båda målen i 2–2-matchen mot Bayern München.

Bayern München gick mot en tung seger på Allianz Arena i den första Champions League-semifinalen när Kim Min-jae drog ner Rodrygo i straffområdet med knappt tio minuter kvar.

Vinícius Júnior fick då chansen att sätta sitt andra mål i matchen och placerade bollen nästan mitt i målet när Manuel Neuer kastade sig åt höger.

Vincícus Junor slog till med två mål mot Bayern München.

Bayern München vände

Vinícius Júnior gav Real Madrid ledningen i mitten av första halvlek när han blev frispelad av Toni Kroos.

Sedan vände Bayern München på fyra minuter i andra halvlek när Leroy Sané dunkade in 1–1 och Harry Kane satte 2–1 på straff.

Då spelas returen

Returmatchen spelas i Madrid på onsdag nästa vecka.

Den andra finalplatsen i Champions League gör Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain upp om. Dessa lag spelar sin första semifinal i Dortmund under onsdagen.