”Mina vänner säger att jag ska börja på lagret och sluta med fotboll”

”Mina vänner säger att jag ska börja på lagret och sluta med fotboll”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/7d9192e7-46ec-4407-b8cf-8af3d05a29f4?fit=crop&format=auto&h=405&q=50&w=945&s=9578bc8551330b5d013873adb35f36675bf85241

Publicerad 23.09

Abdirahman Boudah spräckte måltorkan efter 28 allsvenska matcher.

Nu slipper han pikarna från vännerna.

– De säger att jag ska börja på lagret och sluta med fotboll och sånt, säger Hammarbys matchhjälte.

Följ ämnen

Abdirahman Boudah har fått spela på olika positioner och åkt ut och in ur Hammarbys startelva. Det senaste allsvenska målet kom 22 augusti 2022, men efter 28 mållösa matcher fick Bodah äntligen näta igen efter att han nickat in 1–0 mot Västerås.

– Det var riktigt skönt. Jag vet inte om man kan se på videon, jag skrek ju, säger han.

Vet du hur länge sen det var du gjorde mål?

– Det var jävla länge sen. Förra året, någon gång (Boudah gjorde mål i cupen 3 maj 2023).

28 allsvenska matcher utan mål tror jag.

– Ni räknar? Jag har bara mina vänner som kör över mig att jag inte gör mål. Jag har inte träffat några ute som säger ”gå och gör mål, gå och gör mål”. Det är bara mina vänner.

Abdirahman Boudah

”Är på mig 24/7”

Vad polarna från Borås, som själva jobbar på lager, säger kan han knappt återberätta.

– Du vill inte veta. Jag ska börja på lagret och sluta med fotboll och allt sånt där. Vi får se vad de säger nu, säger Boudah som inte har haft något svar på tal tidigare.

– Jag har inget att säga. De har rätt, jag gör ju inte poäng. Men de skojar med mig. Det är kärlek. Men det är på mig 24/7. Om jag säger något säger de ”gå och gör mål i stället”. De spelar Korpen och säger att de gör fler mål än mig.

Hur mycket har det påverkat dig att de gått så lång tid utan poäng?

– Från mina vänner tar jag inte åt mig, för jag vet att det bara är driv. Varför ska jag ta åt mig om de säger ”kom jobba lager”, vad fan ska jag säga? Men i dag skrev en till mig att jag inte har någon plats på lagret utan att jag ska fortsätta med fotboll eftersom jag gjorde mål.

Boudah passade även på att skicka en passning till Shaquille Pinas som stod för sin första assist till Nahir Besaras 2–0-mål.

– Shaquille har haft fler lägen än mig att göra mål eller assist. Han är Ronaldo på träningarna och sen på matcherna vet jag inte vad han gör, men det är en fantastisk människa. Mina vänner har sagt ännu värre saker om honom, avslutar Boudah.