Försäkringskampen – efter explosionen: ”Gått så mycket back”

Försäkringskampen – efter explosionen: ”Gått så mycket back”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/58c99df6-979c-4d28-aa89-ea8ec2d87d4d?fit=crop&format=auto&h=1425&q=50&tight=true&w=1900&s=fcc35af649b2c421bf77606d19d6140eb3b5a41e

Publicerad 16.59

Tankarna efter explosionen i lägenheten har varit tuffa att hantera.

Irene Ekelund talar ut i en video på Youtube.

– Det spelas upp i mitt huvud om och om igen, säger hon.

I slutet av september förra året inträffade ett bombattentat i en trappuppgång i Hässelby.

Friidrottaren Irene Ekelund, 27, var en av de drabbade. Med sin hund under armen flydde hon ut genom ett fönster efter den kraftiga smällen.

Tillbaka i lägenheten

Ekelund berättar nu om den traumatiska upplevelsen i en videoblogg på Youtube. Hon säger bland annat att hon trodde att hon skulle dö.

– Jag är alltid lite ångestfylld när jag ser tillbaka. Det känns lite jobbigt eftersom jag har tyckt att allt det här har varit väldigt jobbigt och jag har haft det väldigt tufft med mardrömmar och svårt att vara själv hemma. Det spelas upp i mitt huvud om och om igen, säger Ekelund.

Huset där Irene Ekelund bor.

I videon tar hon sig till den sargade lägenheten, som hon hyrde i andra hand, för att hämta saker. Hon är besviken på att personerna som städat upp inte har brytt sig om hennes ägodelar.

– De har bara kastat ner mina böcker och massa sladdar i olika påsar. De har inte ens försökt vara försiktiga, vilket gör mig så sjukt irriterad. Jag fattar inte hur man inte kan ha en tanke om att ”de här sakerna spelar ingen roll för mig, men det här är faktiskt någon annans hem”, säger Ekelund.

Irene Ekelund.

”Mycket back”

Ekelund är också uppgiven när hon pratar om dialogen med sitt försäkringsbolag, som inte har erbjudit mer hjälp än sanering av möbler.

– Jag har gått otroligt mycket back och ska göra en flytt som jag absolut inte har planerat och punga upp massa pengar på det, vilket gör mig så f*****g irriterad. Jag gjorde inget fel i min lägenhet, vi blev utsatta för ett brott, säger Ekelund.

Ekelund kom fram som en av världens största friidrottstalanger 2013. Då satte hon bland annat ungdomsvärldsrekord på 200 meter. Därefter har hon haft återkommande problem med skador.