MFF-stjärnorna inte överens i krossen: ”Hur fan kan du maska?”

MFF-stjärnorna inte överens i krossen: ”Hur fan kan du maska?”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/785c14ff-fbbc-4f36-84ad-8c480a748f6d?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=4d790786e8d51d2a2e3787de1f527d5ffe0eccfc

Publicerad 20.38

MALMÖ. Anton Tinnerholm ville göra 6–0 på AIK.

Därför blev comebackmannen ”lite förbannad” på Johan Dahlin.

– Jag sa till honom: ”hur fan kan du maska”, berättar högerbacken efteråt.

Anton Tinnerholms comeback i seriefinalen mot AIK kom lite i skymundan av Anders Christiansen.

Det hade faktiskt gått ännu längre sedan Tinnerholm spelade i allsvenskan än den danske lagkaptenen.

Högerbacken, som inte spelat en tävlingsmatch sedan den 7 maj, byttes in några minuter efter att Christiansen kommit in på planen.

– Det var helt underbart. Vi har sporrat varandra under den här tiden och våra familjer och fruar känner varandra väldigt bra. Det var en känslosam match för oss båda och för dem på läktaren, säger Tinnerholm.

Hur ser du på din progression framåt nu?

– Helt ärligt trodde jag inte jag skulle spela under hela våren. Men så hade Henke (Rydström) ett snack med mig före djurgårdsmatchen och tyckte att jag behövdes vid sidan av, på bänken och i truppen. Det var jag sugen på såklart och att få några minuter var helt otroligt. Men det är inte läge att sätta upp en plan. Jag är lite osäker på var jag står. Men det enda sättet att ta reda på det är att spela matcher.

Kunde föreställa sig 5–0 på förhand

Tinnerholm klev in och var väldigt offensiv mot AIK. Han var inte nöjd med 5–0 utan ville göra 6–0.

– Jag sa det till Johan (Dahlin) i omklädningsrummet: ”Hur fan kan du maska? Vi måste gå för sexan.” Jag blev lite förbannad på honom där när han tog det så lugnt. ”Nej, jag ska hålla nollan. Jag ska inte göra 6–0”, sa han.

– När vi leder med fem ska vi gå för sexan och jag var sugen på att göra ett till. Det är roligt att vi har den mentaliteten men jag hade kanske den mentaliteten lite mer än de andra i dag. Men AIK kändes lite passiva så man kunde flyta över hela planen.

5–0, kunde du ens föreställa dig det på förhand?

– Ja, det kunde jag absolut.

Allvar?!

– Så bra är vi när vi har en bra dag och motståndarna inte har sin bästa dag. Då kan det bli de siffrorna, säger Tinnerholm.