Erling Braut Haaland är tillbaka i skytteligaledning efter en ny fullträff.

Norrmannen blev målskytt när Manchester City hakade på Arsenal i titelracet.

Följ ämnen

Manchester City är inne i ett bra poängstim i Premier League.

Ligatvåan tog en ny stabil trepoängare när Nottingham, med svenske Anthony Elanga som fick 74 minuter, besegrades med 2–0 på bortaplan.

Josko Gvardiol nickade in ledningsmålet i den första halvleken och när Pep Guardiola bytte in en comebackande Erling Haaland, missat två matcher på grund av skada, växlade gästerna upp.

En poäng efter

Assisterad av Kevin De Bruyne placerade norrmannen in sitt 21:a ligamål för säsongen när han bara varit nio minuter på planen, inför ögonen på pappa Alfie Haaland som var på plats på City Ground.

– Det är alltid kul att ha honom på plats. Jag ska träffa honom senare i kväll, förhoppningsvis är han glad, säger Haaland i Viaplay.

Fullträffen innebar också att han går upp i ensam skytteligaledning, ett mål före Cole Palmer och två före svenske Alexander Isak.

Arsenal, som besegrade Tottenham i ett svängigt derby tidigare under dagen, är en poäng före Manchester City. Londonklubben har dock en match mer spelad.

– För det första var det en viktig seger, det är det som betyder något. Hur vi vinner spelar mindre roll. Det var skönt att vara tillbaka. Det är alltid härligt.