NEW YORK. Edmonton Oilers har tagit strypgrepp på LA Kings igen.

De vann ånyo med utklassningssiffror i natt – i Los Angeles.

– Vi spelade som vi vill spela, konstaterar skyttekungen Zach Hyman efter 6-1-knocken.

Följ ämnen

När de vann på övertid i andra matchen i Edmonton för ett par dygn sedan verkade det som att LA Kings mot alla odds hade snott åt sig initiativet av de favorittippade stjärnorna från Alberta.

Men – nä.

I nattens retur i Crypto.Com Arena i centrala Los Angeles såg det åter ut som i första matchen.

Oilers gjorde lite som de ville, hade 3-0-ledning redan efter en period och vann till slut med 6-1 – efter två nya mål av skyttekungen Zach Hyman, två nya mål av Leon Draisaitl,mål och två assist av Connor McDavid samt ett Gordie Howe hattrick av Evander Kane.

– Vi är vana vid att det står 1-1 efter två matcher och blev inte särskilt uppjagade efter förlusten i onsdags, säger skyttekungen Hyman i en tv-intervju.

– Ikväll visste vi att vi behövde en bättre start och det fick vi och sedan kunde vi spela som vi vill.

I tredje perioden, när Kings förstod att slaget åter var förlorat, blev det för övrigt påfallande stökigt på isen.

Brutala tacklingar och slagsmål avlöste varandra – bland andra var svenskarna Adrian Kempe och Andreas Englund inblandade – och till slut räckte protokollet knappt till för alla utvisningar som behövde registreras.

– Det är sånt som händer i den här typen av matcher, menar Hyman.

Mattias Ekholm assisterade till ett mål och noterades därmed för sin första poäng i årets slutspel.