Björn Hellkvist lämnar Leksand

Björn Hellkvist lämnar Leksand
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e2a85ea1-8c1f-47f4-8b1c-0af44c03bde3?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=ded3606884a96bf49222ef6f210dffab7df9e38e

Uppdaterad 16.38 | Publicerad 16.30

Sportbladet har tidigare avslöjat att Björn Hellkvist, 47, inte kommer stå i Leksands tränarbås nästa säsong.

Nu bekräftar klubben att han lämnar föreningen.

– Jag vill tacka så jättemycket för fyra fantastiska år, säger han till klubbens hemsida.

Följ ämnen

Björn Hellkvist anslöt till Leksand inför säsongen 2020/21 som huvudtränare. I slutet av oktober förra året tvingades Hellkvist sjukskriva sig och de assisterande tränarna fick leda laget under resten av säsongen.

Lagom till kvartsfinalen mot Frölunda kom han tillbaka igen, då som scout för klubben.

Nu bekräftar Leksand att han inte kommer leda laget nästa säsong och lämnar föreningen med ett år kvar på kontraktet.

Björn Hellkvist.

”Kommer hyras ut”

– Jag har i samråd med Björn kommit överens om att han inte kommer träna Leksands IF nästa säsong i SHL. Björn kommer hyras ut under sista året på sitt kontrakt vilket känns som en bra lösning för alla parter. Vi hade en bra andra del av säsongen med det ledarteam som tillkom efter det att Björn tvingades sjukskriva sig och vi tror på att få fortsätta med detta team så intakt som möjligt som det bästa för Leksands IF, säger Thomas Johansson, General Manager, till klubbens hemsida.

Enligt Sportbladets uppgifter är en hockeyallsvensk klubb nära 47-åringen. Björklöven är väldigt intresserade av att tillsätta Hellkvist som huvudtränare nästa säsong.

Björn berättar nu själv om tacksamheten till föreningen och uppskattningen till supportrarna.

”Överöstes med önskningar”

– Jag vill tacka så jättemycket för fyra fantastiska år i Leksand och Leksands IF. Stundtals har det så klart varit tufft, bland annat under pandemisäsongen då vi tvingades spela inför tomma läktare, men backningen från alla supportrar vi hela tiden haft är svår att hitta på andra ställen i Sverige. Det stödet har burit både mig och laget. Apropå stödet från supportrar vill jag ännu en gång tacka för allt stöd jag fick i och med min sjukskrivning då jag överöstes med önskningar om tillfriskning, något som hjälpte mig komma tillbaka snabbare än vad jag trott, säger Hellkvist till klubbens hemsida.

47-åringen ledde Leksand till två SM-kvartsfinaler, två åttondelsfinaler samt en CHL-kvartsfinal.